Rușii deja celebrează. Vladimir Putin pregătește o ceremonie fastuoasă, după referendumurile din teritoriile pierdute de către Volodimir Zelenski

Vladimir Putin și oamenii săi de încredere celebrează succesele bifate pe fronturile din Ucraina, în urma „operațiunii speciale". Un mare eveniment se va desfășura la Moscova, după referendumurile din Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie.

29 sept. 2022, 19:16
Rușii deja celebrează. Vladimir Putin pregătește o ceremonie fastuoasă, după referendumurile din teritoriile pierdute de către Volodimir Zelenski

Vladimir Putin și camarila sa de la Moscova susțin că referendumurile din teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina au reprezentat un mare succes, motiv pentru care purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a anunțat un mare eveniment festiv, care va fi găzduit în Marele Palat de la Kremlin.

Ceremonia de semnare a tratatelor de aderare a noilor teritorii la Federația Rusă va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15:00, a anunțat „vocea lui Vladimir Putin”, Dmitri Peskov.

„Ceremonia de semnare a tratatelor de aderare a noilor teritorii la Federația Rusă va avea loc la Palatul Marelui Kremlin, în Sala Sfântul Gheorghe, la ora 15:00. Va fi un discurs voluminos al președintelui Putin la acest eveniment”, a declarat Peskov în cadrul unui briefing, potrivit agenției Interfax.

Discursul prezidențial va avea loc în altă zi, a mai punctat Peskov.

„Acesta nu este discursul președintelui în fața Adunării Federale, este foarte important să nu fie confundat, este un format diferit. Discursul prezidențial va avea loc mai târziu, vă vom informa în timp util”, a mai punctat purtătorul de cuvânt.

 

Mega concert cu zeci de mii de oameni la Moscova, după victoria clamată de către Vladimir Putin în Ucraina

 

În zilele următoare, Vladimir Putin ar putea participa chiar la un miting-concert în Piața Roșie, după referendumurile din Donbas, Herson și Zaporojie, așa cum s-a întâmplat la începutul conflictului cu Ucraina.

Oricum, se anunță mobilizare masivă în Rusia. În seara de vineri, 28 septembrie, străzile din centrul Moscovei vor fi blocate. Departamentul de Transport din Moscova a avertizat că traficul va fi blocat în centrul orașului de la ora 18:00. Restricțiile vor afecta mai multe străzi din Kitay-gorod și Zamoskvorechye.

Serviciul Federal de Gardă a atenționat că accesul la mausoleul lui Lenin din Piața Roșie va fi închis pe 29 și 30 septembrie.