Ruşii fac prăpăd cu rachetele termobarice. Imagini de coşmar de pe frontul din Donbas VIDEO

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat joi un nou videoclip cu atacuri cu arme termobarice ale armatei ruse în regiunea Donețk.

26 mai 2022, 22:55
Ruşii fac prăpăd cu rachetele termobarice. Imagini de coşmar de pe frontul din Donbas VIDEO

„Ruşii bombardează cu TOS-1A poziții ucrainene lângă Novomikhailivka, în Donbas – regiunea Donețk. Așa arată cel mai mare și îngrozitor război al secolului XXI. Ucraina este pregătită să riposteze. Pentru a face acest lucru, avem nevoie imediat de lansatoare de rachete NATO”, se arată în postarea care însoţeşte videoclipul făcut public de Ministerul Apărării din Ucraina. Armata ucraineană transmite că ar fi vorba de rachete termobarice trase de invadatorii ruşi.

În acelaşi timp, joi, armata rusă a preluat controlul asupra minereului de cupru din districtul Bahmut, din Donbas. De asemenea, lupte active au loc în apropierea satelor și așezărilor din jur, după cum se arată în raportul de seară al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, confruntările au ajuns joi la intensitate maximă în est. Patru morţi în bombardamentele de la Harkov

Imagini de la atacul cu rachete termobarice:

Free Radio transmite că cel puțin 437 de civili au fost uciși în Doneţk de la invazia rusă, cinci dintre victime fiind înregistrate joi. Potrivit administrației regionale, o victimă a fost înregistrată în Zora şi câte două în Lyman și Marinka.

Citeşte şi VIDEO şocant Momentul în care o dronă kamikaze a ruşilor lovește un grup de soldați ucraineni