Ruşii n-au ştiut cu cine se pun. Tanc rusesc, furat de romii dintr-un sat din sudul Ucrainei

Întreaga lume a fost impresionată şi a elogiat curajul spiritul de sacrificiu al armatei ucrainene, în frunte chiar cu preşedintele Volodimir Zelenski, dar civilii au jucat şi ei un rol important în respingerea atacurilor ruseştii, chiar şi romii implicându-se.

27 feb. 2022, 18:09
Ruşii n-au ştiut cu cine se pun. Tanc rusesc, furat de romii dintr-un sat din sudul Ucrainei

Potrivit unei publicaţii locale, de limbă ucraineană şi rusă, într-un sat din sudul Ucrainei, romii au furat în timpul nopţii de sâmbătă un tanc rusesc.

Potrivit informațiilor piblicației citate, în noaptea de sâmbătă spre duminică romii au furat un tanc de la invadatorii ruși. Forțele ruse au rămas fără vehiculul de luptă în satul Lyubimovka din regiunea Kherson din sudul Ucrainei, scrie Unian.ua.

„Romii au furat un tanc în satul Lyubimovka. Repetăm. Romii. Tanc. Furat. De la ruși”, a scris un locuitor din zonă pe rețelele de socializare.

Civilii ucraineni sunt foarte implicaţi în conflictul cu armata de ocupaţie rusească şi îşi folosesc toate resursele. De exemplu, o berărie ucraineană a început de duminică să „îmbutelieze” cocktail-uri Molotov, după ce Ministerul Apărării din Ucraina a decis să instruiască civilii să facă sticle incendiare pentru a riposta la atacurile forţelor ruse.

Berăria din oraşul Lvov a anunţat, într-o postare pe Facebook, că a început să confecţioneze cocktail-uri Molotov pe care le împarte civlilor.

„Echipa Pravda Brewery îmbuteliază manual astăzi. Este o îmbuteliere foarte specială. Atât de mulți oameni dispuși să ajute. Vom îmbutelia bere mai târziu”, a scris Yuri Zastavny, unul dintre reprezentanţii berăriei Pravda Brewery.

Cocktailuri Molotov

Duminică seară, în oraşul Odesa, mii de ucraineni au ridicat mai multe baricade pe străzile din oraş şi au făcut mii de cocktail-uri Molotov.

Citeşte şi: De ce îşi ung soldaţii ucraineni gloanţele cu grăsime de porc în lupta cu cecenii? Explicaţia VIDEO este FABULOASĂ