Ruşii se pregătesc de un atac ucrainean asupra podului Kerci din Crimeea. VIDEO cu exercițiile militare

Este alertă tot mai aproape de frontierele României. Rusia nu renunţă la ideea de a cuceri zona din jurul Pensinsulei Crimeea.

05 iul. 2022, 10:59

După patru luni de război împotriva Ucrainei, conducerea militară rusă nu mai consideră o fantezie posibilitatea unei lovituri pe podul din Crimeea.

Recent, rușii au organizat un așa-zis exercițiu, în timpul căruia podul a fost complet învăluit de fum. Invadatorii nu s-au gândit deloc la șoferii care circulau de-a lungul podului în acel moment. Drept urmare, au avut loc mai multe accidente.

VIDEO Ucraina bombardează Rusia cu rachetele HIMARS primite de la americani. Pierderi masive pentru Putin
După exercițiile cu fum, invadatorii au preluat apărarea antirachetă a podului cu șlepuri. Reflectoare piramidale sunt instalate în zona insulei Tuzla la 50-100 de metri paralel cu partea carosabilă a Podului Crimeea.

Podul Crimeei, numit și Podul Strâmtorii Kerci sau Podul Kerci, este o pereche de poduri paralele, un drum, o cale ferată, care se întinde peste strâmtoarea Kerci, între Peninsula Taman din Kraiul Krasnodar din Rusia continentală și Peninsula Kerci din Crimeea.

Starea de spirit a armatei lui Putin s-a deteriorat brusc după operațiunea cu succes a Forțelor Armate ale Ucrainei de pe Insula Șerpilor, de unde invadatorii au fost nevoiți să fugă, distrugând și echipamentele militare scumpe.

Vladimir Putin a dat ordinul de atac. Generalii îi raportează direct liderului de la Kremlin
Ministerul rus al Apărării a declarat că și-a retras trupele ca parte a unui „gest de bunăvoință”. Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, avioanele lor au bombardat insula cu bombe cu fosfor. Potrivit Forbes, operațiunea armatei ruse a costat aproape un miliard de dolari.