Armata lui Putin se pregătește pentru marea bătălie din Crimeea! Rușii se tem că în curând Ucraina va da asaltul final asupra peninsulei

Armata ucraineană nu se lasă înfrântă și intimidată, iar acum "amenință" că va elibera Crimeea. Rușii se tem acum că armata lui Zelenski vor veni să elibereze Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

01 dec. 2022, 15:56
Armata lui Putin se pregătește pentru marea bătălie din Crimeea! Rușii se tem că în curând Ucraina va da asaltul final asupra peninsulei

În Crimeea se formează grupuri subversive și de gherilă. Dezamăgirea și panica este în creștere. O persoană a vorbit despre furia sa că nu a reușit să obțină un loc în spital din cauza faptului că acolo au fost aduși de pe front un număr mare de ruși răniți. Un alt interlocutor a spus că elita rusă înspăimântată încearcă să-și vândă casele strălucitoare de vară, dar nu își găsesc cumpărători, scrie Politico, conform adevarul.ro

După ce au reușit să expulzeze forțele ruse din regiunea Harkov și Herson, armata președintelui Zelenski este gata să lupte pentru a recâștiga Crimeea, peninsula devenită „bază militară a Rusiei” la Marea Neagră.  Președintele Ucrainei spune că doar eliberarea Crimeei va restaura pacea.

Citiți și: Război în Ucraina. Explozie puternică în Crimeea, ruşii au activat apărarea antiaeriană

În prezent, Rusia își întărește apărarea în Crimeea, iar militarii ruși s-au apucat să sape șanțuri, iar unități de gherilă se formează în peninsulă.

După retragerea haotică din Herson, aflat la nord, rușii sunt mult mai vulnerabili acum, scrie BBC.

Tamila Tasheva, reprezentantul permanent al președinției ucrainene în Crimeea, își face deja planuri pentru perioada de după eliberarea peninsulei.

Potrivit ei, Kievul ar dori să elibereze peninsula fără luptă și spune că doar „o metodă militară poate fi singura soluție”.

De asemenea, Tamila Tashevaspre, spune că deosebire de 2014, Ucraina are acum o armată puternică și o conducere hotărâtă, lucru care determină schimbarea gândirii oamenilor din Crimeea.

„Situația de acum este foarte diferită de cea din 2014. Menținem contactul cu oamenii din Crimeea. Și sunt din ce în ce mai supărați de prețurile mari la alimente, de lipsa medicamentelor și a materialelor medicale. Există o creștere a protestelor la adresa războiului, mai ales după începerea recrutării și mobilizării parțiale”, a spus ea.

Tensiunea din Crimeea a crescut semnificativ după deteriorarea podului Crimeea pe 8 octombrie. Rușii sunt nervoși și vânează susținătorii Ucrainei, temându-se de noi sabotaje. Kievul nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozia camionului de pe podul Crimeea, relatează Politico.eu

Citiți și: Decizia istorică anunțată de Zelenski: „Germania va transfera sisteme Patriot în Ucraina!” VIDEO