Război în Ucraina. Explozie puternică în Crimeea, ruşii au activat apărarea antiaeriană

Rusia a bombardat masiv infrastructura energetică din Ucraina, dar şi armata lui Zelenski a cotraatacat în Crimeea.

25 nov. 2022, 09:04
Război în Ucraina. Explozie puternică în Crimeea, ruşii au activat apărarea antiaeriană

Război în Ucraina. Sistemul de apărare aeriană a fost declanşat vineri în oraşul Armiansk din peninsula Crimeea, unde a fost auzită o explozie, a declarat un oficial local, citat de agenţia rusă TASS.

Şeful administraţiei locale, Vasili Telijenko, a anunţat pe Telegram că explozia care s-a auzit a fost în urma interceptării unei rachete. „Vă rugăm să rămâneţi calmi, sistemul de apărare aeriană funcţionează”, a scris el pe canalul social.

Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina. Printre ucrainenii eliberaţi sunt şi doi ofiţeri VIDEO
Telijenko a precizat pentru TASS că sistemul de apărare antiaeriană s-a declanşat în apropiere de oraş, după ce anterior în Armiansk se auziseră doar sunete îndepărtate de rafale. „M-am uitat la toate serviciile, am vorbit cu ei, totul este normal, toată lumea este la locul de muncă şi toată lumea lucrează. Există anumite persoane acolo (în Ucraina) care subminează această situaţie. O evacuare din Armyansk nu a avut loc şi nu este planificată”, a precizat Telijenko.

La începutul acestei săptămâni, precizează TASS, canalele Telegram pro-ucrainene au răspândit informaţii despre o presupusă evacuare din Armiansk ce ar interveni ca urmare a bombardamentelor ruseşti asupra Kievului.

Război în Ucraina. Tsunami de bombe deasupra marilor oraşe, sunt morţi şi în rândul copiilor, iar bezna se întinde cartier cu cartier
Autorităţile din Crimeea se străduiesc să asigure populaţia că se iau toate măsurile necesare pentru securitatea peninsulei ucrainene anexate ilegal de Rusia în 2014 şi îndeamnă oamenii să se informeze doar din surse oficiale.