RUŞINE NAŢIONALĂ. România trebuia să piardă la masa verde meciul de la Pireu, dar grecii ne-au ajutat

Presa din Grecia, citată de gsp.ro, scrie că România ar fi trebuit să piardă cu 0-3, la masa verde, prima manşă a barajului de calificare la CM 2014. Probabil din neglijenţă oficialii români nu au trecut pe foaia de joc toţi trei portari, aşa cum prevede regulamentul FIFA, însă grecii n-au vrut să facă memoriu, dorind că echipa calificată la Mondiale să se decidă pe teren.

21 nov. 2013, 13:04
RUŞINE NAŢIONALĂ. România trebuia să piardă la masa verde meciul de la Pireu, dar grecii ne-au ajutat

Jurnaliştii eleni au lansat o adevărată bombă în cursul zilei de joi, lansând ipoteza că naţionala de fotbal a României ar fi trebuit să piardă cu 0-3, la masa verde, meciul de la Pireu, din cauză că a încălcat regulamentele FIFA.

Publicaţia SportDay.gr, citată de gsp.ro, a titrat joi „Am fost băieţi”, cu referire la faptul că grecii nu au reclamat România la FIFA. Concret, regulamentul FIFA spune că e obligatoriu ca pe foaie să existe trei portari, iar România, deşi i-a avut în lot pe Lobonţ, pe Pantilimon şi pe Tătăruşanu, nu l-a mai trecut pe ultimul pe foaie, locul său fiind completat cu un jucător de câmp.

Takis Fyssas, directorul tehnic al Federaţiei elene, este cel care pretinde că i-a informat pe români, conform sport-fm.gr: „Greşeala a fost sesizată de Mihalis Tsapidis, ofiţerul nostru de presă, în urma protocolului încheiat cu partea română, prin care oficialii celor două echipe îşi schimbau foile de meci încă de după şedinţa tehnică de la prînz.

Nu ne-am gîndit că românii au încercat să profite de acest lucru, ne-am gândit că au făcut-o doar din neştiinţă. Ne-am dus la cei care s-au ocupat de foaia României, ei şi-au recunoscut greşeala, au plecat capetele şi ne-au mulţumit pentru sesizare„.

Mai mult, antrenorul Greciei, portughezul Fernando Santos, a fost informat despre greşeala românilor, el confirmând pentru presa elenă: „Am ştiut despre problema aceasta, dar nu am vrut să profităm de eroarea românilor„.

Citeşte şi Presa din Grecia, reacţii INCREDIBILE după victoria de la Bucureşti