Presa din Grecia, reacţii INCREDIBILE după calificarea obţinută la Bucureşti

Jurnalistii eleni sunt in al noualea cer dupa ce echipa  a Greciei a reusit sa elimine Romania si s-a calificat la Cupa Mondiala din Brazilia.

RomaniaTV.net
20 nov. 2013, 10:21
Presa din Grecia, reacţii INCREDIBILE după calificarea obţinută la Bucureşti

„Ei sunt greci! Obtin tot ce promit” si „Nu meritam aceasta nationala!”, sunt doar doua dintre titlurile aparute in editorialele publicate de cel mai important ziar de sport din Grecia, Gazzetta.

„Ne vedem in Brazilia!”, a scris ziarul Onsport, care aloca spatii mari bucuriei pe care grecii au avut-o dupa obtinerea calificarii.

„Fanii au fost al 12-lea jucator! Urmeaza Rio-Mania! Dupa meci, a fost nebunie in vestiar”, a mai scris sursa citata.

„Am obtinut biletele pentru Mondiale intr-un Bucuresti ostil. Golul lui Mitroglou a taiat rasuflarea romanilor”, a notat Contra.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, s-a aflat la a 90-a partidă pe banca tehnică, iar fundaşul Vlad Chiricheş a fost pentru a cincea oară căpitanul naţionalei.  

Citeşte şi ROMANIA – GRECIA. Incidente înainte de meci, zeci de suporteri au fost reţinuţi

România a înregistrat primul rezultat de egalitate într-un meci arbitrat de sârbul Milorad Mazici, după ce în precedentele obţinuse două victorii şi fusese învinsă de două ori.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014.

România a înscris prin Torosidis ’55 (autogol), iar pentru Grecia a punctat Mitroglou ’23.

În tur, vineri, la Pireu, Grecia s-a impus cu scorul de 3-1.

Citeşte şi

Dragomir după România-Grecia 1-1: „Ce urmează pentru naţională? Un şpriţ bun. Îi doare la bască!”

Selecţionata României a disputat al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie, după ce a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei D a preliminariilor, după Olanda. În 2001, România cu Gheorghe Hagi selecţioner a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud, după ce a pierdut barajul cu selecţionata Sloveniei, 1-2 în deplasare, şi 1-1 pe teren propriu.

România nu a mai fost prezentă la turneul final al Cupei Mondiale din 1998, când competiţia a avut loc în Franţa.