Rusul de 18 ani care l-a decapitat pe profesorul de istorie și-a motivat crima: A vrut să-l răzbune pe profetul Mohamed

Ucigaşul lui Samuel Paty, profesorul asasinat pe 16 octombrie lângă Paris, a trimis un mesaj audio pe reţelele sociale după ce a postat fotografia victimei sale, a informat miercuri o sursă apropiată acestui dosar, informează AFP.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 20:01
Rusul de 18 ani care l-a decapitat pe profesorul de istorie și-a motivat crima: A vrut să-l răzbune pe profetul Mohamed

În acest mesaj autentificat de respectiva sursă şi care a fost adus la cunoştinţă AFP, Abdulah Anzorov, un cecen născut la Moscova, declară, într-o limbă rusă ezitantă, că „l-a răzbunat pe profet”, reproşându-i profesorului de istorie şi geografie că „l-a prezentat într-o manieră jignitoare”, scrie agerpres.ro.

 
În acest mesaj audio, atacatorul pare a vorbi cu sufletul la gură. „Fraţi, rugaţi-vă pentru ca Allah să mă accepte ca martir”, spune el.

Acest mesaj a fost distribuit pe mai multe reţele sociale, însoţit de două tweet-uri postate de Abdulah Anzorov, refugiat de origine ruso-cecenă, în vârstă de 18 ani, în care el recunoaşte că l-a ucis pe profesorul de la colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, la periferia de nord-vest a Parisului.

La scurt timp după fapta sa, la 200 de metri de trupul victimei sale, el a fost ucis cu focuri de armă de poliţişti chemaţi să intervină.