Ryanair angajează 2.000 de piloţi pentru noua sa flotă de avioane Boeing

Ryanair angajează 2.000 de piloţi pentru noua sa flotă de avioane Boeing. Operatorul aerian irlandez a făcut luni anunţul, un motiv de optimism pentru industria aviaţiei sever afectată de restricţiile de călătorie impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19.

12 iul. 2021, 19:27
Ryanair angajează 2.000 de piloţi pentru noua sa flotă de avioane Boeing
Ryanair angajează 2.000 de piloţi

Ryanair angajează 2.000 de piloţi. Luna trecută, Boeing a livrat Ryanair prima aeronavă 737 MAX, alte 12 urmând să ajungă până în perioada de vârf a sezonului turistic de vară.

Compania irlandeză este cel mai mare client european al acestui model, cu un număr total de comenzi de 210 pentru avionul cu 197 de locuri.

Noul model va ajuta compania „să-şi diminueze costurile, emisiile de dioxid de carbon, consumul de combustibil, iar zgomotul va fi mai scăzut„, a informat Ryanair.

Citeşte şi: Panică la bordul unui avion Ryanair! Aeronava, obligată să aterizeze de urgență la Berlin din cauza unei alerte cu bombă

Ryanair angajează 2.000 de piloţi

Pregătirea noilor piloţi va avea loc în 2021, astfel încât ei să poată lucra peste tot în Europa în vara anului viitor, a precizat compania aeriană low-cost.

În ianuarie, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi-a dat acordul pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la două luni după o decizie similară a Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA). În luna decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX aparţinând companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip de avion, după o pauză de 20 de luni.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au avut interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS – Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Ultimul incident în care a fost implicat un Boeing 737 s-a produs la începutul lunii. Atunci un avion de marfă Boeing 737 a amerizat de urgență în largul coastelor Honolulu, după ce piloții au raportat probleme cu motorul, a anunțat Federal Aviation Administration, citată de CNBC. Ambii piloți au fost salvați, a spus FAA. Ryanair este prezentă şi pe piaţa din România, transmite Agerpres, citând Sky News.


loading...
Partenerii noștri