Ryanair contestă măsurile de distanţare socială. Compania ameninţă că nu va zbura dacă locurile din mijloc vor rămâne libere

Ryanair se aşteaptă să reia aproximativ 80% din zboruri până în luna septembrie, însă una dintre condiţiile esenţiale este ca regulile de distanţare socială să nu fie aplicate în interiorul aeronavei. Concret, dacă va fi impusă păstrarea goală a scaunului din mijloc aeronavele companiei vor rămâne la sol. 

23 apr. 2020, 11:25
Ryanair contestă măsurile de distanţare socială. Compania ameninţă că nu va zbura dacă locurile din mijloc vor rămâne libere

Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair, a avertizat că această companie nu îşi va relua zborurile dacă guvernele insistă ca avioanele să lase locurile din mijloc goale, după ce restricțiile de călătorie vor fi ridicate.

El a oferit şi o perspectivă pentru o reluarea zborurilor, arătând că Ryanair intenţionează să reia 80% din curse până în septembrie, cu condiția ca zborurile în Europa să înceapă să reintre în normal din prima decadă a lunii iulie. Astfel, se va opera mai întâi pe aproximativ 40% din rute, în luna august va crește capacitatea la 60%, iar în luna septembrie la 80%, pentru ca să se revină înapoi la 60% pentru sezonul rece, mai puțin aglomerat.

Citeşte şi Locurile de unde poate fi „livrat” COVID-19, imagini scandaloase din pizzerii. Angajaţii nu poartă măşti sau mănuşi VIDEO

Dar, într-un interviu acordat Financial Times, Michael O’Leary a spus că planurile companiei vor fi zădărnicite dacă se vor lua „unele măsuri total ineficiente de distanţare socială, cum ar fi păstrarea scaunelor din mijloc goale”. „În aceste condiţii nu ne vom întoarce să zburăm„, spune el. Şeful Ryanair a adăugat că a sfătuit deja guvernul irlandez să nu impună o astfel de regulă. „Fie guvernul plătește locul din mijloc, fie nu vom zbura. Nu putem câștiga bani cu factori de încărcare de 66%. Scaunul din mijloc liber nu oferă nicio distanțare socială, este o idee idioată care nu rezolvă nimic„, a mai spus O’Leary.

Directorul Ryanair crede că Europa ar trebui să urmeze exemplus Asiei și să introducă măsuri mai relaxate și mai ușor de implementat, cum ar fi masca obligatorie în timpul zborurilor și controalele de temperatură la îmbarcare şi în aeroporturi.

Totuşi, mai multe companii aeriene, precum Emirates și Delta Air Lines, au transmis săptămâna aceasta că vor bloca achiziţionarea locurilor din mijloc.