Marele campion Ryszard Szurkowski a murit. Doliu în sportul mondial

Ryszard Szurkowski, un ciclist legendar al Poloniei, a murit, luni, 1 februarie 2021, la vârsta de 75 ani. Decesul a fost anunțat de a anunţat soţia fostului campion, citată de presa poloneză.

01 feb. 2021, 16:25
Marele campion Ryszard Szurkowski a murit. Doliu în sportul mondial
Ryszard Szurkowski

Ryszard Szurkowski, campion mondial de amatori în 1973, cu aproape două decenii înainte de reunificarea cu profesioniştii, a urcat în două rânduri pe podium la Jocurile Olimpice, cucerind medalia de argint la contratimp pe echipe la ediţiile de la Munchen (1972) şi Montreal (1976). De asemenea, a câştigat de patru ori, între 1970 şi 1975, Cursa Păcii, principala competiţie pe etape din calendarul amator organizată în Europa de Est.

Doliu în familia Rothschild. A murit unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, baronul Benjamin de Rothschild

Ryszard Szurkowski a murit

În 2001, unul dintre fiii săi a murit în atentatul de la World Trade Center, la New York.

Miliardarul Richard Branson, în doliu. Mama acestuia a murit din cauza COVID-19

În iunie 2018, Ryszard Szurkowski a rămas paralizat după un grav accident produs în timpul unei curse pentru veterani la care lua parte în Germania.

Doliu în sport. A murit o legendă

Doliu în sport. Legenda echipei Boston Celtics, K.C. Jones, de 12 ori campion al NBA ca jucător şi antrenor, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani, a anunţat, vineri, fostul său club din liga profesionistă nord-americană, citat de AFP. „Familia Celtics deplânge pierderea lui K.C. Jones în timp ce noi celebrăm cariera sa şi viaţa sa remarcabilă. El a demonstrat că a fost un competitor feroce şi un gentleman în toate sensurile”, a transmis franciza din Massachusetts. K.C. Jones, care a fost şi medaliat olimpic cu aur cu echipa SUA în 1956 şi membru al „Hall of Fame” (Galeria Gloriilor) din 1989, a câştigat opt titluri de campion ca jucător, între 1959 şi 1966, făcând din el unul dintre cei mai titraţi din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după coechpierii săi Bill Russell (11) şi Sam Jones (10). El a adăugat în palmaresul său două inele de campion în calitate de antrenor cu legendara echipă a lui Celtics condusă de marele Larry Bird în 1984 şi 1986, precum şi două ca antrenor secund în 1972 (cu Lakers) şi 1981 (cu Boston).