S-a aflat: averea colosală a fraților Tate, obținută prin afaceri murdare, în România. Procurorii vor să le rețină inclusiv Bitcoinii

Andrew și Tristan Tate, britanicii veniți în România pentru afaceri controversate, sunt mari investitori în crypto. Procurorii români au început procedurile legale pentru a reține din portofoliile lor Bitcoini în valoare de 565.000 de dolari. 

20 iun. 2023, 23:03
S-a aflat: averea colosală a fraților Tate, obținută prin afaceri murdare, în România. Procurorii vor să le rețină inclusiv Bitcoinii

Andrew și Tristan Tate sunt inculpați pentru acuzații de viol și trafic de persoane în țara noastră. Cei doi controversați britanici figurează în dosare alături de două românce, ucenicii afaceriștilor din zona „gri”.

Pe lângă cei 21 de Bitcoini, autoritățile din România au demarat procedurile și pentru confiscarea a 15 proprietăți, 15 vehicule de lux și 14 ceasuri de lux.

Potrivit cercetărilor, în dosar figurează șapte presupuse victime, care au fost atrase sub promisiuni false. Aceste femei au fost relocate în facilități situate în județul Ilfov din România.

În acest loc, tinerele au fost supuse la intimidări persistente, control strict și supraveghere, susțin procurorii. Se pare că victimele au fost forțate să participe la producția de materiale pornografice de către inculpați, conținut care ulterior a fost distribuit pe internet, au mai punctat magistrații.

Declarația procurorilor mai arată că unul dintre suspecți este acuzat de violarea unei femei de două ori, în martie 2022.

Andrew Tate, un mare investitor în crypto. Fostul luptător promova intens Bitcoin

De-a lungul timpului, Andrew Tate a recunoscut că deține Bitcoin și că are mare încredere în evoluția industriei crypto.

Procesul încă nu a început și cel mai probabil, sentința definitivă va fi pronunțată în câțiva ani. În prezent, instanța română necesită o revizuire de 60 de zile a dosarelor cazului înainte de a începe orice proces.

Bunurile confiscate, inclusiv Bitcoin, ar urma să rămână la autoritățile române până la finalizarea procesului.

Mai mult, în dosar există și alte acuzații care sunt încă în curs de investigare și care ar putea duce la o inculpare separată. Aceste acuzații suplimentare se referă la traficul de minori și spălarea de bani.

Frații Tate au fost arestați inițial la reședința lor din București în decembrie 2022 și au fost plasați în arest la domiciliu în martie, urmare a deciziei unui judecător român.