S-a aflat CAUZA incendiului de proporţii de la depozitul de deşeuri din Câmpulung Muscel

Incendiul de la depozitul de deşeuri din Câmpulung Muscel a fost provocat de un lucrător al unităţii care curăţa cu o perie electrică şlamurile dintr-un recipient, informează România TV.

03 oct. 2013, 15:48
S-a aflat CAUZA incendiului de proporţii de la depozitul de deşeuri din Câmpulung Muscel

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, din primele date ale anchetei şi din declaraţiile celor implicaţi în incident a reieşit că focul a fost provocat de un angajat al societăţii, iar pompierii ar fi putut limita mult proporţiile focului dacă ar fi fost anunţaţi imediat după izbucnirea incendiului.

„După izbucnirea focului, cei doi angajaţi aflaţi în preajma recipientului care a luat foc au încercat cu forţe proprii să stingă incendiul şi s-a pierdut timp până când aceştia, văzând că nu reuşesc, au sunat la 112, după aproximativ o oră. E clar că pompierii ar fi putut limita mult proporţiile focului dacă ar fi fost anunţaţi imediat după izbucnirea incendiului”, a declarat prefectul judeţului Argeş.

Potrivit sursei citate, din primele date a reieşit că muncitorul, care a şi fost rănit la faţă, curăţa cu o perie electrică şlamurile dintr-un recipient şi, probabil, o scânteie a aprins vaporii emanaţi în zonă şi şlamurile din recipient.

„Ulterior, el şi colegul său, aşa cum am mai spus, au încercat să oprească focul care între timp a topit recipientul de plastic şi s-a extins”, a afirmat Cristian Soare.

Prefectul de Argeş a mai spus că muncitorul rănit a fost externat, el fiind în afara oricărui pericol.

„În acest moment, se face un inventar al tuturor substanţelor existente în depozit şi se continuă ancheta. La faţa locului sunt Poliţia, pompierii, Garda de Mediu şi Garda Naţională de Mediu, ITM, Garda Financiară, se ridică probe, sunt şi reprezentanţii DSP Argeş, avem şi un laborator mobil care ia probe de aer şi de apă”, a mai declarat prefectul judeţului Argeş.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, în jurul orei 9.00, la acoperişul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile, de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel.

În urma incendiului, un tânăr de 25 de ani, angajat al depozitului, a fost rănit, suferind arsuri pe faţă şi pe mâini, şi a fost transportat la spitalul din Câmpulung.

De asemenea, în timpul intervenţiei au fost răniţi trei pompieri militari, care au suferit arsuri pe mâini şi pe faţă.

Incendiul a fost stins după aproximativ nouă ore de la izbucnirea sa, la faţa locului românând totuşi trei autospeciale cu apă şi spumă în cazul în care focul ar reizbucni.