S-a aflat cifra deceselor din cauza Covid-19, în valul doi al pandemiei: „Cel mai rău scenariu rezonabil”

În urma unui raport realizat de Grupului Ştiințific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE), s-a anticipat care va fi cifra deceselor în Marea Britanie, din cauza Covid-19, în valul doi al pandemiei.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 12:19
S-a aflat cifra deceselor din cauza Covid-19, în valul doi al pandemiei: „Cel mai rău scenariu rezonabil”

Raportul SAGE face referire la „cel mai rău scenariu rezonabil” care va avea loc în această iarnă, în care ar urma să moară 85.000 de decese provocate de Covid-19. Până la sfârşitul lunii februarie, Marea Britanie va atinge 800 de morţi pe zi.

Restricţiile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus trebuie să rămână în vigoare până în martie 2021. La acea data se crede că va fi depăşit al doilea val pandemic în Marea Britanie, conform documentelor dezvăluite şi publicate în Daily Star.

Marea Britanie, 23.000 de noi infectări cu Covid

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă peste 23.000 de noi infecţii, iar autorităţile intenţionează să impună carantină de 7 sau chiar 10 zile. În plus Marea Britanie a pus România pe lista zonelor de risc.

Autorităţile din Marea Britanie iau în calcul măsura reducerii perioadei de carantină la 10 sau chiar la 7 zile. În prezent, contacţii persoanelor confirmate cu Sars-CoV2 şi cei care vin din zonele de risc trebuie să stea 14 zile în carantină. În România, poţi să ieşi din carantină în ziua 10, dacă faci un test pentru coronavirus în ziua 8 şi rezultatul este negativ, scrie Mediafax.

Nu suntem gata să venim cu o decizie sau cu un anunţ final în legătură cu asta, dar vrem să ne asigurăm că ne mişcăm în ritmul ştiinţei şi să ne asigurăm că le permitem oamenilor să trăiască şi să lucreze în pofida acestui virus cât de bine pot, totodată, asigurându-ne că le protejăm sănătatea„, spune Brandon Lewis, secretar de stat.