Gigi Becali a aflat: cu cine va juca FCSB în Champions League, dacă va câștiga titlul în Liga 1

Gigi Becali se află la doar un punct cu FCSB-ul, de liderul Farul Constanța. Penultima etapă se joacă duminică și poate decide campioana. Dacă va câștiga titlul, patronul din Pipera va juca în preliminariile Champions League. 

21 mai 2023, 14:09
Gigi Becali a aflat: cu cine va juca FCSB în Champions League, dacă va câștiga titlul în Liga 1

Dacă va câștiga titlul, FCSB va juca în primul tur preliminar UEFA Champions League. Echipa lui Gigi Becali ar urma să beneficieze de statutul de cap de serie, iar printre posibilii adversari se numără campioana Poloniei, Rakow, precum și echipele Hacken (Suedia), Struga (Macedonia) și Swift (Luxemburg), scrie GSP.

Dacă va trece de primul tur, FCSB nu va mai fi cap de serie în turul secund. Astfel, roș-albaștrii ar putea da piept cu Dinamo Zagreb, Qarabag, Ferencvaros, BATE Borisov sau Sheriff Tiraspol.

În turul trei preliminar, FCSB ar putea reveni în poziția de cap de serie, dacă va trece de o echipă clasată în primele șase în ierarhia coeficienților UEFA. Astfel, clubul bucureștean ar putea disputa meciuri cu Molde, Ludogorets sau Sparta Praga, în lupta pentru un loc în play-off-ul Champions League.

Dacă FCSB va fi eliminată din Champions League, în turul trei, ar avea asigurate o calificare în playoff-ul Europa League și în turul doi preliminar al Conference League, acolo unde va ajunge și dacă va termina campionatul pe locul al doilea.

Cu cine ar putea juca FCSB în preliminariile UEFA Conference League

În turul doi preliminar al Conference League, în calita de cap de serie, băieții lui Elias Charalambous ar putea întâlni echipe precum Lugano, Viborg sau Pogon.

În turul trei din Conference, FCSB ar putea da peste adversari precum Hajduk Split sau Aris Salonic, iar pentru un loc în grupele Conference League ar trebui să înfrunte echipe puternice ca Tottenham, Lille, Atalanta, Bayer Leverkusen, Brugge sau PAOK.