S-a aflat planul lui Putin. Anunţul care dă fiori inclusiv României

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a invitat Duma de Stat să aprobe introducerea conceptului de „stat coordonator”. Sub auspiciile sale, vor putea crea o forță colectivă de menținere a păcii CSTO care să fie trimisă în ţările din zonă.

03 mart. 2022, 09:50
S-a aflat planul lui Putin. Anunţul care dă fiori inclusiv României

Vladimir Putin a înaintat joi Dumei de Stat spre ratificare un protocol privind modificarea acordului de menținere a păcii OTSC, care prevede introducerea conceptului de „stat coordonator”. Textul este plasat în mediul online al  Dumei.

Ursula von der Leyen vine joi în România. Președinta Comisiei Europene va fi întâmpinată de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

„Protocolul introduce conceptul de stat coordonator și prevede că, sub auspiciile acestuia, forțele colective de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă sunt create pentru a fi utilizate în operațiunile ONU de menținere a păcii”, se arată în nota explicativă, relatează TASS. Protocolul a fost semnat pe 16 septembrie 2021 la Dushanbe.

Vladimir Putin a trimis trupe, sub umbrela oferită de CSTO, în Kazahstan la începutul lui 2022, iar protestele au fost în acest fel oprite. El susținea la acel moment că operațiunea de menținere a păcii CSTO din Kazahstan a fost oportună și legitimă.

Biden: Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere. Dar a calculat foarte greşit

Preşedintele american Joe Biden a afirmat, în primul său discurs despre Starea Uniunii, că Vladimir Putin „a urmărit să zguduie temeliile lumii libere” prin atacul asupra Ucrainei, crezând că „lumea se va uita în altă parte”, relatează CNN. „Dar a calculat foarte greşit”, a adăugat Biden. El a susţinut că Putin este mai izolat decât a fost vreodată de lume.

Oligarhii ruşi aruncaţi de Putin în puşcării sar la gâtul liderului de la Kremlin. Mihail Hodorkovski: „Moscova nu poate învinge chiar daca va cuceri Kievul, Putin are simptome de paranoia senilă”

„În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere (…) Dar a calculat foarte greşit”, a susţinut Biden, în discursul său despre Starea Uniunii.

Biden a afirmat că Putin a crezut că va putea intra în Ucraina, iar restul lumii se va uita în altă parte.

„În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean”, a continuat el.

Recompesă de un milion de dolari promisă de un afacerist rus pentru cine îl arestează pe Vladimir Putin! „Căutat. Mort sau viu”

În discursul său, Biden a susţinut că Putin „este acum mai izolat de lume decât a fost vreodată”.

„Când istoria acestei perioade va fi scrisă, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabită şi restul lumii – mai puternică”, a adăugat Biden.

Invazia Ucrainei va pecetlui căderea lui Putin ”într-un an sau doi”, estimează Mihail Hodorkovski

Invazia Ucrainei va pecetlui căderea de la putere, ”într-un an sau doi”, a preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru că Moscova nu poate învinge în acest război în Ucraina, aprecază miercuri un fost oligarh rus, devenit opozant, Mihail Hodorkovski, apreciind că Putin are simptome de ”paranoia senilă” şi a luat o decizie emoţională, iar o prăbuşire a economiei sau o revoluţie internă va destrăma regimul acestuia.

Decizia lui Putin de a invada Ucraina a fost ”emoţională”, o decizie a unui lider care prezintă simptome de ”paranoia senilă”, declară de la Londra postului francez de televiziune France 24 Hodorkovski.

”Aceasta este o sinucidere. El nu poate câştiga în Ucraina, chiar dacă (ruşii) cuceresc Kievul şi Harkovul. Asta îi accelerează sfârşitul”, declară opozantul rus.