S-a aflat unde se duce 20% din profitul „Taverna Racilor”. Contractul semnat de Pescobar expiră în 2024

S-a aflat unde se duce 20% din profitul "Taverna Racilor". Societatea care administrează localul din Herăstrău, deținut de familia lui Paul Nicolau, are un contract de asociere în participațiune cu ALPAB – Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București pentru o perioadă de cinci ani.

11 oct. 2023, 15:07
S-a aflat unde se duce 20% din profitul „Taverna Racilor”. Contractul semnat de Pescobar expiră în 2024
S-a aflat unde se duce 20% din profitul "Taverna Racilor"

S-a aflat unde se duce 20% din profitul „Taverna Racilor”. Potrivit contractului de asociere în participațiune, firma care aparține familiei lui Pescorbar este asociat „secund”, iar ALPAB este asociatul „prim”.

Asociatul Prim este titularul dreptului de administrare asupra terenului din Parcul Herăstrău, intrarea din Bd. Beijing, zona Restaurant Teverna Racilor”, se arată în contractul lui Pescobar cu instituția Municipalității, scrie Gândul.ro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, firma care administrează Taverna Racilor a avut anul trecut un profit brut de 2,8 milioane de lei (peste 560 de mii de euro).

S-a aflat unde se duce 20% din profitul „Taverna Racilor”

Actul a fost semnat în 2019, iar Asociatul Secund exploatează un teren de 240 de metri pătrați în Herăstrău, pe malul lacului, unde administrator este ALPAB. Aceasta are o durată de cinci ani și va expira în 2024, dar există posibilitatea prelungirii acestuia printr-un act adițional, în condițiile în care familia Nicolau plătește toate sumele datorate ALPAB.

Asociatul Prim va beneficia de o cotă procentuală de 20% din profitul realizat din exploatarea imobilului, dar nu mai puțin de 1.430 de euro pe lună, în perioada aprilie- octombrie”, se arată în contractul de asociere în participațiune, potrivit sursei menționate mai sus.

Citește și: Pescobar recunoaște că bucătăria „Tavernei Racilor” era pericol public. Cum a încercat să remedieze deficiențele amendate de ANPC

Pescobar le-a dat țeapă și producătorilor români de legume

Pescobar a spus în repetate rânduri pe rețelele sociale că îi place România fiindcă e țara unde și-a clădit afacerile și nu se gândește niciun moment să plece în altă parte.

Afaceristul și-a clădit afacerile în țara noastră acumulând datorii uriașe, nu doar la partenerii de afaceri, ci și la ANAF și Taxe Locale.

Alte exemple de țepe date de Pescobar sunt cele ale producătorilor agroalimentari care își vând produsele prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA. Vorbim de o societate deținută în totalitate de stat, prin Ministerul Agriculturii, care intermediază vânzarea produselor agroalimentare. (Citește AICI mai multe detalii)