Pescobar le-a dat țeapă și producătorilor români de legume. Compania-cheie a statului prin care a cumpărat produse afaceristul

Pescobar le-a dat țeapă inclusiv producătorilor de legume, nu doar clienților din restaurantele sale. Firmele controlate de Paul Nicolau "Pescobar" s-au bucurat de servicii și produse de la alte companii, fără ca măcar să plătească facturi.

04 oct. 2023, 11:42
Pescobar le-a dat țeapă și producătorilor români de legume. Compania-cheie a statului prin care a cumpărat produse afaceristul

Pescobar a spus în repetate rânduri pe rețelele sociale că îi place România fiindcă e țara unde și-a clădit afacerile și nu se gândește niciun moment să plece în altă parte.

Afaceristul și-a clădit afacerile în țara noastră acumulând datorii uriașe, nu doar la partenerii de afaceri, ci și la ANAF și Taxe Locale.

Citește și Ce relaţie are, de fapt, Larisa cu Pescobar. Patronul de la Taverna Racilor a recunoscut tot: „Durează de şapte ani!”

Alte exemple de țepe date de Pescobar sunt cele ale producătorilor agroalimentari care își vând produsele prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA. Vorbim de o societate deținută în totalitate de stat, prin Ministerul Agriculturii, care intermediază vânzarea produselor agroalimentare.

Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea a cerut ajutor în instanță, în decembrie 2020, pentru a recupera banii pe o factură ce trebuia achitată cu șapte luni înainte, în mai 2020, de Nedsea SRL (societate deținută de mama lui Paul Nicolau, dar controlată de cel din urmă).

Instanța a decis că firma lui Nicolau e obligată să plătească restanța.

„Între părţi s-au derulat relaţii contractuale (…), fără ca pârâtul să îşi respecte obligaţiile contractuale constând în achitarea prestaţiei datorate stabilite în sarcina sa.

Reclamantul a emis factura fiscală CRCAUTLO 0114/24.04.2020, scadentă la data de 08.05.2020 în cuantum de 10559,60 lei din care însă a fost achitată numai suma de 407,95 lei de către pârât, rămânând suma de 10191,65 lei (…). Aceasta nu a depus la dosar înscrisuri din care să rezulte acoperirea debitelor restante”.

Citește și Pescobar a dat lovitura după ce ANPC i-a închis taverna. Afaceristul ar fi plătit 3 milioane de euro pentru a cumpăra un cunoscut restaurant din Herăstrău

Firma lui Pescobar nu a contestat decizia, dar nici nu și-a achitat datoria.

Imperiul lui Pescobar se clatină! ANAF și o firmă de leasing i-au pus sub sechestru mașinile „regelui racilor”

ANAF și o firmă de leasing i-au pus sub sechestru mașinile regelui racilor. Pescobar nu scapă de probleme. După ce ANPC i-a închis celebrul restaurant din Herăstrău, Taverna Racilor, a venit rândul ANAF și a unei firme de leasing să îl ia la bani mărunți pe afaceristul care în aceste momente se confruntă cu datorii uriașe.

Recent, o firmă de leasing a pus sechestru pe un autoturism marca Ford Transit pe care Pescobar și-a asumat personal că îl plătește în leasing.

Firma păgubită se numește Impuls Leasing Romania IFN, care după ce a pus sechestru pe mașina lui Pescobar nu s-a mai ales cu mare lucru, deoarece a fost produsă în 2006, iar sechestrul a intervenit după mai mult de zece ani.

De asemenea, și ANAF a pus sechestru pe un autoturism deținut de Nedsea SRL, firmă care a administrat „Taverna Racilor” din Herăstrău până de curând.

Sechestrul a fost pus în august 2022 pe un Peugeot Partner fabricat în 2015.