S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA

Jurnaliștii americani au obținut informații neoficiale privind verdictul în cazul apelului Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care s-a desfășurat între 7 și 9 februarie. Se anticipază că decizia oficială va fi comunicată la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

20 feb. 2024, 11:30
S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA
S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Judecătorii au luat deja decizia, ce urmează pentru fostul lider WTA

S-a aflat verdictul TAS în cazul Simona Halep. Chiar dacă TAS nu a oferit detalii specifice, se crede că Simona Halep ar putea primi o diminuare a pedepsei, cu toate că ITIA a cerut o majorare a suspendării. Surse din cadrul TAS au dezvăluit că membrii panelului au ajuns deja la o decizie și că acum se lucrează la redactarea motivării.

Potrivit informațiilor obținute, membrii panelului care judecă apelul Simonei la Lausanne sunt Ulrich Haas și Jeffrey Benz, propuși de ITIA, respectiv echipa apărării, și Annabelle Bennet, numită de TAS, președinta panelului. Anabelle Bennet ar putea avea un rol crucial în decizia finală, având în vedere presiunea exercitată de celelalte părți. Se așteaptă cu interes verdictul oficial, care va influența viitorul carierei Simonei Halep și revenirea ei pe terenul de tenis.

Procesul poate dura o perioadă semnificativă, deoarece trebuie argumentată temeinic decizia luată. Simona Halep speră să revină pe teren în acest an, dar există incertitudini cu privire la participarea ei la Roland Garros.

Citeşte şi: Suma imensă cheltuită de Simona Halep pentru recursul de la TAS. Ion Ţiriac: „Eu i-am spus că fără cinci milioane speranţe nu prea are!”

Pe de altă parte, specialiştii de la tennis365.com sunt sceptici cu privire la un eventual verdict favorabil Simonei Halep din partea judecătorilor TAS: „Simona Halep a fost fermă în apărarea sa și a spus că nu a luat roxadustat intenționat, dar asta s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a scăpa de pedeapsă. Decizia finală în acest caz poate sosi peste câteva luni, cu Simona Halep îndepărtându-se de revenirea pe teren, la cariera ei, cu fiecare zi pe care o petrece pe margine”.