S-a angajat şi a cerut concediu fără plată din prima zi. Ce a făcut patronul

Un bărbat care s-a angajat la o firmp din Timișoara a cerut concediu fără plată încă din prima zi de lucru, pentru a-și rezolva unele probleme personale. El a fost concediat, însă l-a dat în judecată pe angajator.

09 nov. 2019, 09:08
S-a angajat şi a cerut concediu fără plată din prima zi. Ce a făcut patronul

Un bărbat s-a angajat pe postul de maşinist mecanic la o firmă din Timișoara şi a cerut imediat concediu fără plată pentru o perioadă de trei luni, pentru rezolvarea unor probleme personale.

Compania l-a dat însă afară a doua zi, iar bărbat s-a adresat instanței, scrie Adevărul.ro

În apărarea sa, societatea a arătat că bărbatul a fost angajat pentru o perioadă de trei luni, iar acesta a cerut să intre în concediu fără plată încă din prima zi de lucru, pe toată perioada celor trei luni de contract. Pentru că în contractul individual de muncă era prevăzută o perioadă de cinci zile de probă în care, iar pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia, firma a decis concedierea angajatului începând cu a doua zi de lucru. Astfel, în ziua în care a încheiat contractual de muncă, bărbatul a şi fost notificat că este concediat.

Atât în primă instanţă, cât şi în apel, bărbatul care a deschis proces împotriva angajatorului care l-a concediat a pierdut.

„Nu se poate considera că avem de a face cu o încetare abuzivă a contractului de muncă, câtă vreme considerentele care au fundamentat luarea deciziei de încetare a contractului de muncă le-au constituit tocmai imposibilitatea de derulare a raportului de muncă ca urmare a comportamentului reclamantului, care, tinde doar la păstrarea calităţii de angajat fără a presta activitate şi fără a-l interesa primirea unei remuneraţii”, au decis judecătorii.