S-a aprobat protocolul pentru extinderea M2 în comuna Berceni. Care este rolul Primăriei Sectorului 4

Protocolul pentru extinderea M2 în comuna Berceni a primit undă verde din partea Consiliului de Administrație al Metrorex şi va fi semnat de reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Metrorex, Consiliului Județean Ilfov, Primăriei Sectorului 4 și ai Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

21 oct. 2021, 11:40
S-a aprobat protocolul pentru extinderea M2 în comuna Berceni. Care este rolul Primăriei Sectorului 4

S-a aprobat protocolul pentru extinderea M2 în comuna Berceni. Deocamdată, Primăria Sectorului 4 are în construcție noua stație de metrou Tudor Arghezi, de unde va pleca extensia către comuna Berceni.

S-a aprobat protocolul pentru extinderea M2 în comuna Berceni. Care este rolul Primăriei Sectorului 4

Membrii CA al Metrorex au votat în unanimitate proiectul de protocol. Primele patru entități au statut de parteneri asociați, iar CNCF CFR SA – de partener colaborator. „Obiectul protocolului este reprezentat de realizarea în comun a unui proiect de extindere a Magistralei M2 Pipera-Berceni în zona de sud, în conformitate cu Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii de Transport cu Metroul a Metrorex SA”, se arată în documentul obținut de Club Feroviar.

Metroul se extinde dincolo de Şoseaua de Centură. Magistrala M2 va fi prelungită spre comuna Berceni

În acest sens, s-a constituit o asociere de autorități contractante, formată din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 4 al Municipiului București. Acesta din urmă este împuternicit ca lider de asociere pentru derularea procedurilor de achiziție publică în vederea elaborarării studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate, precum și pentru derularea procedurilor specifice în vederea întocmirii documentației necesare exproprierilor, pentru terenurile proprietate privată identificate în urma elaborării SF.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă staţii noi de metrou pe magistrala M2

În prezent, Primăria Sectorului 4 are în stadiul de execuție construcția unei noi stații de metrou pe Magistrala 2, după Berceni (fostă Depoul IMGB), care acum este cap de linie. Lucrările sunt avansate, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spunea recent că stația va fi gata anul viitor. Între timp, și Metrorex și-a făcut temele și a dublat calea de rulare, pe o distanță de 1,6 km, către noua stație Tudor Arghezi. De aici va porni extinderea liniei de metrou către centura feroviară a Bucureștiului și apoi către comuna Berceni. Primarul Daniel Băluță spunea pe 18 august că procedura de licitaţie ar putea fi lansată la sfârşitul anului 2022 – începutul anului 2023.