S-a dat alarma de incendiu. Sute de persoane, evacuate de urgență din Complexul Therme: Mirosea a ars!

Un incident a avut loc duminică după-amiază, la cel mai mare centru termanl din România. Întregul Complex Therme București a fost evacuat după ce s-a activat alarma de incendiu.

13 iun. 2021, 19:32
S-a dat alarma de incendiu. Sute de persoane, evacuate de urgență din Complexul Therme: Mirosea a ars!

S-a dat alarma de incendiu. Toate persoanele prezente la fața locului au fost evacuate de urgență de la Therme.

S-a dat alarma de incendiu. Sute de persoane, evacuate de urgență din Complexul Therme!

Complexul Therme Bucureşti a funcționat, duminică, la capacitate maximă, iar în jurul prânzului s-a dat alarma de incendiu. Oamenii au evacuat clădirea în 5 minute și au rămas în parcare.

Parcarea complexului era arhiplină. Omul a povestit că personalul le-ar fi transmis că a izbucnit un incendiu la subsol. Martorii spuneau că un miros puternic de ars se simțea din complex.

La scurt timp, Complexul Therme a transmis printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

„Astăzi, 13 iunie 2021, în jurul orei 17:20, un echipament auxiliar din spațiul tehnic al Therme București a semnalat o supraîncălzire, incidentul minor neafectând niciun client prezent în Therme la acel moment”, se arată în mesajul postat, duminică, pe Facebook.

Pentru disconfortul creat, cei care au fost în interiorul clădirii în momentul incidentului vor primi vouchere de acces pentru a reveni la o dată ulterioară.

Therme București este cel mai mare Therme din Europa, având o suprafață totală indoor de peste 34000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 880.000 plante.

În pandemie, Therme a avut pierderi de milioane de lei. Veniturile au scăzut cu aproape 80% anul trecut. Au fost raportate venituri de doar 29,6 milioane de lei, în timp ce în 2019 cifra de afaceri a fost 136 de milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe.

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în ţară, şi un milion de turişti străini au vizitat Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureştiului, iar investiţiile totale au depăşit în această perioadă 100 milioane euro, a anunţat joi compania într-un comunicat.

„Therme, cel mai mare centru de relaxare şi wellness construit greenfield din Europa dar şi cea mai exotică destinaţie din România 365 de zile pe an, atrage turişti nu doar din Bucureşti sau din alte oraşe ale ţării ci şi multi turişti străini, peste 25 % dintre clienţii centrului provenind din ţări precum Italia, Bulgaria, Israel, UK, Germania sau SUA”, arată compania.

Citește și: Cum arată Therme în primul weekend de la redeschidere. Cel mai mare centru termal din România, aproape gol în era COVID – Galerie FOTO


loading...