S-a dat alarma. Joe Biden repornește campania de vaccinare anti-COVID: „Vine un nou val de infectări”

Aproape nimeni nu se mai gândea că va reveni coșmarul, însă Joe Biden și oamenii săi au făcut anunțul: vine un nou val de COVID și reîncepe vaccinarea.

21 aug. 2023, 09:06
S-a dat alarma. Joe Biden repornește campania de vaccinare anti-COVID: „Vine un nou val de infectări”

Reîncepe operațiunea „vaccinarea”. Administrația Joe Biden are în plan să lanseze o nouă campanie în randul americanilor, pentru a-și administra minimum o doză de ser anti-COVID, a transmis duminică un oficial de la Casa Albă.

Înainte de alegeri, Joe Biden și Partidul Democrat se pregătesc să relanseze campania de vaccinare anti-COVID. Un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters, susține că numărul de infectări a început să crească, iar pentru toamnă se așteaptă la un nou „val”.

Joi, Moderna (MRNA.O) a anunţat că datele iniţiale au arătat că vaccinul său actualizat COVID-19 este eficient împotriva subvariantelor „Eris” şi „Fornax” la om.

Moderna şi alţi producători de vaccinuri împotriva COVID-19, Novavax (NVAX.O), Pfizer (PFE.N) şi partenerul german BioNTech SE (22UAy.DE) au creat versiuni ale vaccinurilor lor care vizează subvarianta XBB.1.5.

Vaccinarea anti-COVID va reîncepe în câteva săptămâni

În aşteptarea aprobării din partea autorităţilor de reglementare în domeniul sănătăţii din Statele Unite şi Europa, companiile se aşteaptă ca serurile actualizate să fie disponibile în următoarele săptămâni pentru sezonul de vaccinare de toamnă.

„Îi vom încuraja pe toţi americanii să îşi facă aceste vaccinuri de rapel, pe lângă vaccinurile împotriva gripei şi a RSV”, a declarat oficialul.

De cealaltă parte, Partidul Republican s-a opus în mod sistematic impunerii vaccinării anti-COVID-19, iar din ce în ce mai multe voci privesc cu scepticism reactivarea campaniei, pe fondul valului de morți subite din ultimul an.