S-a dat interzis la pupat și cântat de la Arhiepiscopie! Înaltpreasfințitul Calinic le spune românilor să nu se mai sărute, pentru a nu transmite epidermic praful saharian: „Să amânăm săruturile!”

Înaltpreasfințitul Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a emis un set de recomandări în contextul în care țara noastră este tranzitată de câteva zile de un nor de praf saharian.

03 apr. 2024, 18:57
S-a dat interzis la pupat și cântat de la Arhiepiscopie! Înaltpreasfințitul Calinic le spune românilor să nu se mai sărute, pentru a nu transmite epidermic praful saharian: „Să amânăm săruturile!”
Înaltpreasfințitul Calinic a emis un set de recomandări în contextul în care praful saharian a ajuns deasupra României

Într-un mesaj publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Calinic Argeșeanul le face recomandări românilor, în contextul prafului saharian care tranzitează de câteva zile teritoriul României. Printre recomandări, ierarhul le sugerează oamenilor inclusiv să nu se sărute, pentru a nu transmite epidermic praful saharian.Citește și: Norul de praf saharian se menţine deasupra României. Zonele unde vom avea „ploi murdare”

„Prin mijloacele de comunicare prin eter, am aflat dimpreună, că din necuprinsul pustiu al Saharei africane, au pornit, ca în fiecare an, nori de praf extrafin care au ajuns în Europa, și deci, și în România.

Într-un an, am avut ocazia să fiu în Africa și să suport atmosfera sufocantă, de iad, a prafului saharian, plin de o temperatură arzătoare. Ca prin minune, am supraviețuit, din mila Domnului Dumnezeu!

Ceea ce doresc să subliniez este faptul că în România a venit doar praful, fără să aibă temperatură sufocantă…a răcit ca temperatură, pe lungul drum parcurs!

Ce trebuie să facem noi, în privința venirii acestui praf saharian? Iată, pe puncte, cum ar fi de luat aminte:

1. Să nu se folosească aerul condiționat, care aduce de afară și nisipul saharian (într-o oarecare măsură);

2. Să se poarte mască pe față, ca să nu intre praful prin gură în plămâni (deci gura închisă și să nu se vorbească…e doar post, deci post de vorbe);

3. Să nu se cânte în niciun fel cu vocea, se inspiră praf saharian;

4. Să se închidă ferestrele și ușile peste tot;

5. Să se mângâie ochii cu un pansament îmbibat în apă curată, ca să nu ne usture ochii și să ne spălăm bine mâinile. Ne ustură ochii. Nu vă speriați!

6. Să nu ne sărutăm, pentru a nu transmite epidermic acest praf saharian. Să amânăm săruturile!

7. După trecerea prafului saharian, să aspirăm totul, cu grijă pentru a îndepărta prezența intrusului călător, nepoftit pe la noi!”, se arată în mesajul semnat de Înaltpreasfințitul Calinic.

Citește și: Praf saharian peste România. Vin „ploi murdare” şi descărcări electrice