S-a decis! Concursurile de titularizare pot fi organizate pe perioada stării de alertă

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2020 17:41 // Actualizat: Marţi, 23 Iunie 2020 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for legislativ decizional, OUG 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Prin urmare, în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitare şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar.

Potrivit senatorului PSD Mihnea Costoiu, prin amendamentul său propus în Comisia de învăţământ şi însuşit, marţi, de plenul Senatului, a fost completat art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit căruia "pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură".

Citeşte şi: TITULARIZARE 2020. Examenul de titularizare a fost SUSPENDAT, prin ordin de ministru, pe perioada stării de alertă. Când se va susţine

În acest caz se vor stabili măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ pentru asigurarea continuităţii procesului de învăţământ pe durata stării de urgenţă, completată marţi, în şedinţa de plen a Senatului, şi cu starea de alertă, până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, astfel încât procesul de învăţământ să se poată realiza şi în modul online.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concurs examen de titularizare Romania stare de alertă titularizare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H