S-a DECIS înlocuitorul lui Victor Piţurcă. Varianta FRF pentru naţionala României

Victor Pițurcă e foarte aproape de despărțirea de echipa națională, după ce miercuri a sosit la București Ibrahim Mansour Al Balawi, președintele clubului saudit Al Ittihad, pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului cu selecționerul României. FRF are deja pregătită varianta de rezervă în cazul plecării lui Victor Piţurcă.

15 oct. 2014, 20:42
S-a DECIS înlocuitorul lui Victor Piţurcă. Varianta FRF pentru naţionala României

Dacă Victor Pițurcă pleacă de la naţionala României înainte de ultimul meci oficial al anului, cel cu Irlanda de Nord, de pe 14 noiembrie, FRF va numi un antrenor interimar, pentru această partidă. În funcție de rezultat și de negocierile ulterioare cu alți tehnicieni, e posibil ca interimatul să se transforme într-un contract permanent.

Citeşte şi Piţurcă ACHITĂ CLAUZA şi pleacă la Al Ittihad. ANUNŢ făcut de preşedintele SAUDIŢILOR

Surse apropiate Federației au dezvăluit pentru Digi Sport că soluția șefilor de la Casa Fotbalului este un tandem format din Anghel Iordănescu, director tehnic, și Cosmin Contra, antrenor principal. Iordănescu este în acest moment directorul tehnic al FRF și a acceptat să supervizeze munca lui Contra pentru jocul cu Irlanda de Nord.

Invitat la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a vorbit în termeni generali despre eventuala plecare a selecționerului: „Dacă lucrurile se precipită și domnul Pițurcă ia o decizie zilele astea, noi suntem pregătiți cu o variantă imediată, pe care eu n-aș numi-o interimară. O să vedeți și de ce, la vremea respectivă, dacă se va întâmpla așa, pentru că are toate șansele ca acest provizorat să devină definitiv. E în funcție numai de rezultate„.

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Contra antrenează gruparea spaniolă Getafe, cu care a câştigat doar 7 puncte după 7 jocuri în Primera Division, fiind la doar trei puncte de ultimul loc din clasament.