S-a decis! Simulările pentru clasele a VII şi a XI-a vor avea subiect unic, la nivel judeţean

Ministerul Educaţiei şi Cercetării precizează faptul că simulările pentru clasa a VII-a şi a XI-a vor fi organizate la nivel judeţean, cu subiect unic.   

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 15:22
S-a decis! Simulările pentru clasele a VII şi a XI-a vor avea subiect unic, la nivel judeţean

Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a dezbătut, miercuri, 15 ianuarie, proiectul de Ordin al ministrlui Educaţiei şi Cercetării care priveşte organizarea simulării Evaluării Naţionale pentr absolvenţii clasei a VIII-a, a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional din anul şcolar 2019-2020, dar şi pentru aprobarea calendarului acestora şi proiectului de ordin cu privire la structura anului şcolar 2020-2021.

Astfel, simularea pentr clasa a VII-a va avea loc în luna mai, iar fiecare inspectorat şcolar va putea organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean.

„Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai şi va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen şi noi modele de subiecte, având în vedere că aceşti elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susţinută în unanimitate de către toţi membrii Comisiei de Dialog Social. Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat şcolar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) şi alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Ordinul prevede faptul că fiecare inspectorat şcolar va putea organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnaziall/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de BAC 2020.

Structura anului 2020-2021 se află în dezbatere publică până în data de 17 ianuarie 2020, iar în acest timp Ministerul Educaţiei şi Cercetării aşteaptă propuneri.

Calendar Simulare Bacalaureat 2020 :

23 martie 2020 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

24 martie 2020 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

25 martie 2020 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

26 martie 2020 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

loading...