S-a decis: Tinerii fără loc de muncă vor primi UN MILIARD de euro

Comisia Europeană vine în ajutorul tinerilor care nu au un loc de muncă. Astfel, Comisia a cerut să se accelereze deblocarea sumei de 1 miliard de euro , anul acesta, pentru finanţarea creării de locuri de muncă pentru tinerii şomeri din Europa.

04 feb. 2015, 14:45
S-a decis: Tinerii fără loc de muncă vor primi UN MILIARD de euro

Comisia Juncker pune la dispoziție un miliard de euro pentru tinerii fără loc de muncă. Măsura va duce la majorarea cu de până la 30 de ori a prefinanțării primite de statele membre pentru a stimula ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, de acest lucru urmând să beneficieze până la 650.000 de tineri, care vor putea astfel să își găsească mai ușor și mai rapid un loc de muncă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Mame DISCRIMINATE la muncă. Ce păţesc tot mai multe femei care rămân însărcinate

‘Propunerea de astăzi reprezintă un semnal clar din partea Comisiei ca tema ocupării forței de muncă în rândul tinerilor să continue să ocupe un loc privilegiat pe agenda noastră politică. Vom pune la dispoziție aproximativ un miliard de euro pentru a sprijini eforturile statelor membre de a-i ajuta pe tineri să reintre în câmpul muncii, să se întoarcă la studii sau să urmeze un stagiu’, a declarat vicepreședintele CE, Valdis Dombrovskis.