S-a declanşat epidemia de rujeolă. Persoanele nevaccinate vor fi izolate pentru a evita contaminarea. Stare de urgenţă

Autorităţile naţionale au decretat izolarea persoanelor cu vârste sub 18 ani  şi nevaccinate împotriva rujeolei. De asemenea, autorităţile au mai informat că declaraţia privind declanşarea rujeolei expiră în 30 de zile sau atât timp cât victimele primesc vaccinarea.

26 mart. 2019, 17:32
S-a declanşat epidemia de rujeolă. Persoanele nevaccinate vor fi izolate pentru a evita contaminarea. Stare de urgenţă

Până la ora actuală au fost confirmate 151 de cazuri de rujeolă, potrivit autorităţilor din Rockland. Edilii din zonele afectate au organizat o conferinţă privind epidemia şi combaterea acesteia. S-a dispus starea de necesitate în zonele afectate.

Autorităţile au informat că epidemia a izbucnit în Rockland şi a afectat şi alte zone, între care Spring Valley, New Square şi Monsey.

Rujeola este o boală contagioasă ce se poate răspândi cu repeziciune. Copiii şi femeile însărcinate neimunizate sunt suspectate de un mare risc de contaminare, cu complicaţii severe, potrivit nbcnewyork.com.

Citeşte şi INSP: Zeci de cazuri noi de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână

Rujeola se transmite pe cale aeriană, prin particule infectate şi prin secreţii provenite de la o persoană deja contaminată.  

Epidemia de rujeolă a afectat şi Spring Valley, New Square şi Monsey.

Rujeola produce şi la copii, şi la adulţi febră mare şi erupţii cutanate pe tot corpul care apar mai întâi pe faţă şi se răspândesc şi pe tot corpul. Această erupţie cutanată se produce în câteva zile.