S-A DEMONSTRAT ŞTIINŢIFIC. Ce se întâmplă în creierul nostru atunci când mergem la biserică

Publicat: Joi, 12 Septembrie 2019 13:11 // Actualizat: Joi, 12 Septembrie 2019 13:11 // Sursa: romaniatv.net

Rezultatele unui studiu al Facultatii de Medicina Erasmus din Rotterdam nu vor fi pe gusturile ateilor. Se confirma statistic o teorie mai veche care spune ca religia, indiferent de realitatea credintelor propovaduite, are o utilitate sociala importanta.

Foto: mesajeinspirationale.com

Participarea la activitati religioase este un antidepresiv mult mai eficient pentru europenii de peste 50 de ani decat participarea la activitati sportive, educationale sau politice.

Peste 9000 de europeni peste 50 de ani au fost urmariti de cercetatori de-a lungul a patru ani, singura activitate asociata consistent cu o stare de bine fiind mersul la biserica, moschee sau sinagoga.

In schimb participarea la activitati politice sau comunitare are un efect doar pe termen scurt, pe termen lung ducand la cresterea simptomelor depresive. Activitatile sportive sau alte activitati sociale nu au niciun efect benefic, conform medlive.

"Biserica pare sa joace un rol social foarte important in scaderea frecventei depresiei de varsta a treia", spune dr. Mauricio Avendano, unul dintre autorii studiului si epidemiolog la The London School of Economics and Political Science (LSE). "Nu e clar daca asta se datoreaza religiei per se sau daca e vorba mai degraba de faptul ca oamenii nu se simt izolati social apartinand de o comunitate".

Depresia nu este atat de meteo-sensibila, mai constata studiul, dar este foarte influentata de prosperitatea economica sau reteaua sociala a individului. Europenii din sud (spaniolii si italienii) sunt mai predispusi la depresie fata de cei din Scandinavia, Austria, Germania, Franta si Benelux.

In ciuda stereotipului care-i prezinta pe sudici foarte sociabili, studiul constata ca europenii din sud cu o varsta de peste 50 de ani socializeaza in afara familiei mai putin decat ceilalti. Un alt rezultat surprinzator este ca voluntariatul nu imbunatateste sanatatea mintala a persoanelor de varsta a treia.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserică creier biserica creierul uman Dumnezeu studii creier
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 01:51
Răspunde | Votează email 0 email
Allison Howarts
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: [email protected] puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
[email protected]
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H