S-a deschis sezonul de schi în Sinaia

Veşti bune pentru turiştii care merg de Crăciun la Sinaia. Telegondola a primit aviz de funcţionare, iar pârtia Nouă a fost deja deschisă.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 07:08
S-a deschis sezonul de schi în Sinaia

Administratorii pârtiei au pornit joi-noapte instalațiile de zăpadă artificială. Sinaia oferă pe timpul iernii cel mai bun schi de altitudine din România. Pârtia Nouă, care leagă Cota 1400 de Telegondolă are o lungime de 2,5 kilometri.

„Pârtia care pleacă de la Cota 1400 către Sinaia poate fi folosită oricând. Gondola deserveşte tot domeniul schiabil de la înălţime. Avem un telescaun modern de la 1400 la 2000, plus cele mai bune pârtii de altitudine şi nu puteau fi folosite fără o telegondolă modernă”, a spus primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

La Sinaia, pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi, şi sunt deservite de cinci instalaţii: telecabină, telegondolă şi trei telescaune.

Pârtia Nouă care porneşte de la Cota 1000 la Cota 1400 are tunuri şi lăncii pentru zăpadă artificială, iar porţiunea destinată începătorilor are şi iluminat nocturn. În ceea ce priveşte preţurile pentru accesul la instalaţiile de transport pe cablu, ele nu au fost deocamdată majorate faţă de cele practicate anul trecut.