S-a descoperit GENA care PRELUNGEŞTE VIAŢA

Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care prelugeşte viaţa atunci când este activată şi menţine starea de sănătate a organismului.

09 sept. 2014, 13:11

Gena care prelungeşte viaţa a fost descoperităde către cercetătorii de la UCLA, în urma unui experiment realizat pe o insectă banală, cum este musculiţa de oţet.

În cadrul studiului lor, specialiştii au identificat gena AMPK, ce poate să prelungească durata vieţii cu până la 30% şi, în acelaşi timp, să îmbunătăţească şi să menţină o stare bună de sănătate a organismului atunci când este activată, scrie Daily Mail.

Specialiştii au mari speranţe că descoperirea lor va duce la punerea la punct a unui tratament care să le fie aplicat oamenilor prin „activarea de la distanţă” a genei ce ne poate face să trăim mai mult şi să fim sănătoşi, prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

Studiul a mai arătat că dacă atunci când gena AMPK are o concentraţie mai mare în celulele sistemului nervos, nu numai că acestea îmbătrânesc mai încet. La fel se întâmplă şi cu celulele din intestin.