S-a descoperit un NOU ORGAN în corpul uman: Joacă un rol esenţial în cancer

Cercetătorii americani au descoperit un nou organ şi cel mai mare din organismul uman. Deşi nu şi-au dat seama în totalitate funcţionează, aceştia şi-au dat seama că poate ajuta în prevenirea şi tratarea unor tipuri de cancer.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 13:16

Cercetătorii au descoperit niște compartimente umplute cu lichid, situate în tot corpul, sub piele. Ele au fost denumite „interstitium” (intersițiu). Cercetătorii care l-au descoperit, susţin că ceea ce ar putea fi recunoscut drept cel mai nou organ al organismului uman a fost întotdeauna la vedere, doar că a fost interpretat greşit. Se găseşte sub piele dar şi în jurul intestinelor, plămânilor, muşchilor şi al vaselor de sânge.

„Dacă ne raportăm la mărime, constatăm că e vorba de aproximativ 20% din fluidele din corpul uman, ceea ce a ar face (din interstiţiu- n.r.) cel mai mare organ. Vorbim de 10 litri de lichid”, afirmă Neil Theise, patolog, potrivit digi24.ro

Citeşte şi Descoperiri fabuloase despre creier. Impulsurile nervoase de la creier către organism circula cu aproximativ 274 km pe oră

Cercetătorii newyorkezi spun că noul organ ar fi legat direct de sistemul limfatic. Ei sunt convinşi că după ce vor descifra modul în care funcţionează, adică felul în care lichidul din aceste compartimente flexibile se mişcă între ele, vor putea găsi şi noi terapii anticancer.

Cu toate că specialiștii spun deja că această rețea de spații umplute cu lichid reprezintă un organ, este nevoie de mai multe studii pentru ca rețeaua să primească oficial denumirea de organ.

Citeşte şi Corpul uman: 5 mesaje pe care corpul tău vrea să ţi le trimită