S-a dovedit ştiinţific. Femeile frumoase obţin mai mult de la bărbaţi

Fiecare a avut poate ocazia să constate că o femeie frumoasă obţine mai mult decât celelalte din partea bărbaţilor, însă acum oamenii de ştiinţă au găsit şi explicaţia ştiinţifică pentru acest lucru.

01 iul. 2015, 08:23
S-a dovedit ştiinţific. Femeile frumoase obţin mai mult de la bărbaţi

Cu cât o femeie este mai frumoasă, cu atât bărbaţii sunt dispuşi să îi accepte mai multe. Oamenii de ştiinţă au stabilit că frumuseţea anulează, pur şi simplu, capacitatea creierului masculin de a reacţiona obiectiv. Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu realizat pe 21 de bărbaţi şi 300 de femei.

Un grup de bărbaţi a împărţit femeile în atractive şi neatractive, potrivit cercetării publicate de Huffington Post. Bărbaţii au făcut apoi echipă cu o parte dintre femeile ale căror imagini le vizionaseră anterior, pentru un joc pe calculator.  Jocul presupunea ca ei să decidă dacă vor împărţi o mică sumă de bani. În tot acest timp, cercetătorii au studiat undele cerebrale şi au notat timpul de reacţie.

Citeşte şi Unde greşesc femeile care sunt înşelate. Gesturi care îi imping pe bărbaţi să calce strâmb

Studiul a demonstrat că bărbaţii erau mai înclinaţi să încheie afaceri proaste cu femeile drăguţe. Ei au acceptat mult mai repede ofertele corecte făcute de femeile atractive şi le-a luat mai mult timp pentru a răspunde ofertelor dezavantajoase.

Analize cerebrale au demonstrat, însă, că bărbaţii au fost mult mai atenţi la ofertele dezavantajoase atunci când acestea erau făcute de o femeie neatractivă şi s-au simţit răsplătiţi în momentul în care femeia era atractivă.