S-a făcut DREPTATE în cazul copilului VÂNDUT de sora lui unui PEDOFIL german

Un cetăţean german acuzat că a întreţinut în mai multe rânduri relaţii sexuale cu un minor din oraşul Şimleu Silvaniei a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Sălaj, în primă instanţă, la şase ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 14:08
S-a făcut DREPTATE în cazul copilului VÂNDUT de sora lui unui PEDOFIL german

Potrivit unei sentinţe pronunţate miercuri, Wendt Mayco Norbert, cetăţean german cu afaceri în România, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, interzicându-i-se dreptul de a se afla pe teritoriul României timp de cinci ani după exercitarea pedepsei principale cu închisoarea. De asemenea, el trebuie să achite victimei sale, în prezent în vârstă de 14 ani, 25.000 de lei cu titlul de daune morale.

În acelaşi dosar, sora minorului a primit 12 ani de închisoare, iar soţul ei nouă ani de închisoare, cei doi fiind acuzaţi că au fost de acord ca minorul să fie exploatat sexual.

Decizia instanţei poate fi atacată cu apel, iar Dan Buduşan, procuror şef al DIICOT Sălaj, a precizat deja că Parchetul va contesta sentinţa la Curtea de Apel Cluj, pentru a cere pedepse mai mari pentru cei trei.

S

Potrivit datelor făcute publice de DIICOT în luna mai, inculpatul deţine o firmă de construcţii în Germania, dar şi două firme în România, respectiv în Sibiu şi Cluj-Napoca, iar începând cu anul 2011, s-a deplasat în repetate rânduri în oraşul Şimleu Silvaniei în vizită la parteneri de afaceri. În acest context, în cursul lunii iunie 2011, el l-a cunoscut pe minor, în vârstă de 11 ani la acea dată, copilul aflându-se la cerşit. În perioada următoare, germanul a încercat şi a reuşit să câştige încrederea minorului prin cadouri, constând în sume de bani şi bunuri.

De asemenea, el i-a cunoscut şi pe soţii Roştaş, sora minorului şi bărbatul ei, care-l aveau în îngrijire. Anchetatorii susţin că, în perioada următoare, Wendt Mayco Norbert a efectuat mai multe vizite la locuinţa minorului şi a familiei Roştaş iar ulterior minorul a fost transportat de către cetăţeanul german şi cazat în pensiuni şi hoteluri de pe raza judeţului Sălaj. Soţii Roştaş au fost de acord ca minorul să fie exploatat sexual, respectiv ca acesta să întreţină raporturi sexuale cu cetăţeanul german, pentru sume cuprinse între 100 şi 1.000 de lei.

Începând cu luna iunie 2011, Wendt Mayco Norbert s-a cazat, periodic, la hoteluri din oraşul Şimleu Silvaniei, pentru perioade de 7 sau 14 zile, în care, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 150 de lei, întreţinea raporturi sexuale cu minorul.

În perioada în care Wendt Mayco Norbert se afla în Germania, acesta le expedia soţilor Roştaş prin sistemul Western Union sume de bani cuprinse între 80 – 220 euro. De asemenea, cetăţeanul german le expedia celor doi soţi şi minorului colete cu haine, biciclete, telefoane mobile, ceasuri, toate acestea în schimbul serviciilor sexuale prestate.

În data de 22 mai, procurorii DIICOT şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj au efectuat o percheziţie în camera hotelului, în prezenţa cetăţeanului german, unde au fost descoperite mai multe dispozitive de stocare a datelor informatice.

Wendt Mayco Norbert a fost reţinut pe 23 mai, fiind dus apoi în faţa unui judecător de la Tribunalul Sălaj, care a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile, mandatul fiind prelungit ulterior, pe toată perioada procesului.