S-a găsit DOVADA: Avionul malaezian a fost doborât în Ucraina de o RACHETĂ RUSEASCĂ Buk

Avionul companiei Malaysia Airlines - zborul MH17 - care s-a prăbuşit deasupra Ucrainei, a fost doborât de o rachetă sol-aer Buk, de fabricaţie rusească. Dovada este un fragment metalic găsit la locul tragediei şi analizat de experţi.

21 mart. 2015, 07:00
S-a găsit DOVADA: Avionul malaezian a fost doborât în Ucraina de o RACHETĂ RUSEASCĂ Buk

Un fragment metalic găsit la locul accidentului ar indica faptul că avionul companiei Malaysia Airlines care efectua cursa MH17 a fost doborât în estul Ucrainei de o rachetă sol-aer Buk de fabricaţie rusească. Fragmentul metalic a fost găsit în satul Hrabove, în apropiere de locul accidentului, de către un jurnalist al postului de televiziune RTL. Fragmentul metalic a fost analizat de experţi internaţionali.

Citeşte şi Controverse asupra doborârii avionului malaezian civil de o rachetă Buk în Ucraina

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi dau vina unii pe ceilalţi de provocarea tragediei. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în data de 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Toate persoanele aflate la bord – 298 – şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei.

Ancheta iniţială a ajuns la concluzia, conform primului raport publicat în septembrie, că avionul malaezian a fost „perforat” de „proiectile de mare viteză”.