S-a ieftinit berea cu 30 la sută! Unde este locul la care visează toţii consumatorii

Qatar, ţara care va găzdui Campionatul Mondial de fotbal din 2022, a redus preţul la alcool, după ce, la începutul anului, a introdus o "taxă pe păcat" care iniţial a dublat preţul unui bax de bere, transmite Bloomberg.

09 iul. 2019, 16:30
S-a ieftinit berea cu 30 la sută! Unde este locul la care visează toţii consumatorii

Singurul magazin de băuturi alcoolice din Qatar oferă în prezent un bax de 24 de beri la un preţ de 64 de dolari, o reducere de aproape 30% comparativ cu preţul de la începutul anului, care cu siguranţă îi va mulţumi pe fanii fotbalului îngrijoraţi de costul băuturilor alcoolice cu ocazia Campionatul Mondial din 2022.

10 motive bune să bei bere. Numărul 4 este foarte important

La fel ca şi alte state cu bogate rezerve de petrol din Golful Persic, Qatarul permite vânzările de alcool numai pentru străinii non-musulmani. Expatriaţii au nevoie de o permisiune de la angajatorul lor pentru a obţine o autorizaţie care să le permită să aibă acces la magazinul care vinde alcool şi carne de porc, magazin amplasat la periferia capitalei Doha, între principalul cimitir din Qatar şi un complex de biserici.

Acest magazin, denumit oficial Qatar Distribution Co., a comunicat clienţilor săi o listă de preţuri care include reduceri pe linie. Conform acestei liste nu se mai practică taxa de 100% care a declanşat majorările de preţ la începutul anului.


loading...