S-a îndrăgostit de o tânără pe reţelele de socializare, a mers în Africa să o cunoască, dar a fost răpit în aeroport. Povestea halucinantă a lui Claudio, italianul care credea că şi-a găsit iubirea vieţii

Claudio Formenton, în vârstă de 64 de ani, a petrecut trei zile sechestrat într-un hotel din Coasta de Fildeş, până când a fost eliberat în cele din urmă după un raid al poliției.

15 ian. 2022, 09:34
S-a îndrăgostit de o tânără pe reţelele de socializare, a mers în Africa să o cunoască, dar a fost răpit în aeroport. Povestea halucinantă a lui Claudio, italianul care credea că şi-a găsit iubirea vieţii

Parchetul din Roma investighează răpirea lui Claudio Formenton, un om de afaceri venețian, în vârstă de 64 de ani, care a călătorit în Coasta de Fildeș în urmă cu câteva luni pentru a întâlni o tânără de care s-a îndrăgostit pe reţelele de socializare, dar ulterior a ajuns în mâinile mafiei.

Pe 27 noiembrie anul trecut, bărbatul a luat un avion spre Africa pentru a o întâlni personal pe Olivia Martens, o femeie cu care a avut o „relație virtuală” înainte de a începe călătoria. Fata, pe care a văzut-o doar în fotografii , nu numai că i-a vorbit despre lucruri personale, dar i-a și cerut bani în mai multe rânduri, susținând că are nevoie de ei pentru a rezolva unele probleme legale, a informat săptămâna aceasta presa locală.

În ciuda faptului că nu a dat curs acestor solicitări, omul de afaceri a decis să o viziteze totuşi pe fata de care s-a îndrăgostit și după ce și-a anunțat familia că își ia o vacanță de o săptămână pentru a merge în Coasta de Fildeș și a colabora cu misionarii Villaregia în activitatea lor umanitară, a aterizat în orașul Abidjan. Acolo s-a urcat în mașina unui bărbat care a apărut la aeroport cu o pancartă cu numele lui, fără a bănui că ar putea fi o capcană.

Citeşte şi Fondatorul unui site de ştiri, răpit şi asasinat. Este al şaptea jurnalist ucis în Mexic anul acesta

Departe de a se bucura de călătoria planificată, Formenton a fost luat ostatic și a fost salvat abia trei zile mai târziu dintr-un hotel din orașul Bonoua, după un raid al poliției. Astfel, bărbatul a putut să se întoarcă în Italia sănătos și nevătămat.

Anchetatorii presupun că Olivia Martens nu a existat niciodată cu adevărat și este un plan conceput pentru a-l prinde pe cetățeanul italian, care cu siguranță nu a fost singura victimă bogată care a căzut în mâinile răpitorilor prin intermediul rețelelor de socializare.

Citeşte şi Români răpiţi şi torturaţi în Franţa. „Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”