S-a instituit o măsură ciudată: femeile nu mai au voie să poarte ochelari la locul de muncă. Este un întreg scandal

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 17:53 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 19:09 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe firme din Japonia le-au interzis angajatelor să mai poarte ochelari la muncă, noua politică stârnind însă un val de critici și ajungând subiect de presă, relatează BBC News.

Potrivit presei locale, mai multe companii le-au interzis femeilor să mai poarte ochelarii de vedere din diverse motive. Printre acestea se numără un lanț de magazine care a susținut că vânzătoarele care poartă ochelari au un ”aer mai rece”, potrivit hotnews.ro.

Dezbaterea de pe rețelele sociale s-a extins asupra codului vestimentar impus femeilor la locul de muncă, multe acuzând practici discriminatorii.

Printre companiile care au relatat pe larg despre această interdicție se numără și rețeaua de televiziune The Nippon TV și Business Insider. Motivele invocate de firme variază de la chestiuni ce țin de securitate în cazul muncitoarelor din aeroporturi sau incapacitatea de a vedea bine machiajul în cazul celor care lucrează în domeniul produselor de înfrumusețare, informează hotnews.ro.

Vineri, subiectul cu hashtag-ul ”glasses are forbidden" (ochelarii sunt interziși-n.red) a continuat să fie în trend pe twitter.

Kumiko Nemoto, profesoară de sociologie la Universitatea din Kyoto a comentat că motivele invocate de firme pentru a le interzice femeilor să mai poarte ochelari de vedere nu au nicio logică. ”Totul se reduce la discriminarea de gen„, a mai comentat ea. Profesoara a mai spus că astfel de politici reflectă mentalitățile japoneze învechite, tradiționale, hotnews.ro.

De altfel, recent o dispută similară a avut loc pe tema tocurilor înalte. După ce a fost obligată să poarte tocuri la un priveghi, actrița și scriitoarea Yumi Ishikawa a lansat o petiție prin care cerea eliminarea oricăror coduri vestimentare, inițiativa bucurându-se de susținere în online.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H