CRUZIME fără margini: O femeie însărcinată a fost LAPIDATĂ pentru că se CĂSĂTORISE din DRAGOSTE

O pakistaneză însărcinată în trei luni a fost lapidată marţi până a murit, în centrul oraşului Lahore (est). Ucigaşii sunt membri ai propriei familii a tinerei, care s-au opus căsătoriei femeii cu bărbatul pe care îl iubea, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 15:38
CRUZIME fără margini: O femeie însărcinată a fost LAPIDATĂ pentru că se CĂSĂTORISE din DRAGOSTE

Farzana Iqbal, de 25 de ani, s-a măritat din dragoste, nesocotind voinţa familiei, într-o ţară în care există obiceiul căsătoriilor aranjate.

Familia a depus plângere pentru ‘răpire’ împotriva soţului tinerei pakistaneze. Farzana a mers marţi la Curtea din Lahore, unde urma să ‘declare în faţa judecătorului că s-a căsătorit alegându-şi soţul‘, a spus avocatul ei.

Femeia nu a mai ajuns însă să depună mărturie fiindcă circa 30 de membri ai familei sale au atacat-o chiar în faţa tribunalului din Lahore, potrivit poliţiei. ‘Fratele ei a tras în ea cu puşca, dar a ratat ţinta. Farzana a fugit, însă a căzut. Membri ai familei au înconjurat-o şi au dat în ea cu pietre până au omorât-o’, a declarat AFP un oficial al poliţiei din Lahore, Rana Akhtar.

Citeşte şi Un bărbat a aşteptat JUMĂTATE de SECOL pentru a se căsători cu persoana iubită: Ea mereu a fost aleasa MEA

La cererea soţului, poliţia a formulat acuzaţii la adresa familiei tinerei.

Aproape o mie de femei sau adolescente pakistaneze au fost ucise anul trecut pentru că ‘şi-au dezonorat’ familia, potrivit Comisiei naţionale pentru drepturile omului, care adaugă că autorii acestor crime nu sunt pedepsiţi în general.