S-a întors roata. Cum îl amenința Horodniceanu pe Victor Ciutacu în direct cu dosare penale

Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, a fost oprit în urmă cu câteva zile de poliție într-un sat din provincie după ce ar fi depășit fără semnal mașina agenților, iar imagini apărute în spațiul public arată comportamentul revoltător al procurorului, care încearcă să-i intimideze pe polițiști.

08 mai 2023, 10:32
S-a întors roata. Cum îl amenința Horodniceanu pe Victor Ciutacu în direct cu dosare penale

Horodniceanu îi repetă agentului de poliție, de mai ulte ori, faptul că îl cunoaște personal pe șeful IPJ Iași – județ pe raza căruia a fost oprit de agenți – și amintește, tot în repetate rânduri, faptul că este procuror și că a condus DIICOT.

Nu este prima dată când fostul șef al combaerii crimei organizate are un astfel de comportament. În anul 2018, în contextul discuțiilor despre o posibilă anchetare a premierului de la acea vreme, Viorica Dăncilă, lui Daniel Horodniceanu, încă șef al DIICOT în acel moment, i/a fost solicitat un punct de vedere din partea realizatorului România TV Victor Ciutacu.

În timpu, discuției telefonice în direct cu jurnalistul România TV, Horodniceanu, evident iritat, a adoptat un ton defensiv, deși nu a fost atacat în niciun fel, ba chiar la un moment dat îi sugerează lui Victor Ciutacu faptul că ar putea deveni ținta unei anchete a DIICOT – începând de la minutul 9 din materialul video.

Daniel Horodniceanu și-a terminat mandatul de procuror șef al DIICOT la scurt timp după momentul discuției cu Victor Ciutacu, chiar în luna mai 2018.

Acum, Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului în care a fost implicat vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu, care a ameninţat doi agenţi de poliţie după ce aceştia l-au oprit în trafic.

”În urma apariţiei înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului şi a evalua comportamentul magistratului în timpul interacţiunii cu echipajul de poliţie”, a transmis IJ.

Imagini în care Horodniceanu, fost şef DIICOT, ameninţă poliţiştii care l-au oprit în trafic pentru că ar fi depăşit fără să semnalizezem au apărut duminică în spaţiul public.

Citește și: Cătălin Predoiu confirmă faptul că Darius Vâlcov este în Italia: ”Sper să fie arestat înainte să se predea unde vrea”

Ulterior, Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa când a fost oprit în trafic, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

În mod halucinant, în declarația sa Horodniceanu admite că a fost enervat de faptul că oamenii legii au pretins că nu îl cunosc. În plus, fostul șef al DIICOT susține în continuare faptul că nu a încălcat nicio normă rutieră, în ciuda faptului că agenții i-au precizat de mai multe ori faptul că a depășit fără să semnalizeze și că circula cu peste 70 km/h într-o zonă unde viteza maximă legală este de 50 km/h.

„Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră. Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat Daniel Horodniceanu, potrivit News.ro.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a scăpat de dosarul în care a fost anchetată 7 ani. ”Nu sunt probe de corupție”