Amy Winehouse: au apărut cântecele din mormânt

"Lioness: Hidden Treasures" este numele noului album semnat Amy Winehouse.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 10:31
Amy Winehouse: au apărut cântecele din mormânt

Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures  cuprinde 12 piese, incluzând coveruri după The Shirelles ‘Will You Still Love Me Tomorrow’, Donny Hathaway  ’A Song For You’, respectiv Ruby & The Romantics ‘Our Day Will Come’.

În plus,  albumul cuprinde şi piese noi, ‘Halftime’ şi ‘The Girl From Ipanema’, înregistrate încă din timpul lucrului pentru albumul de debut, Frank, sau Between The Cheats, o poveste a mariajului nefericit cu Blake Fielder-Civil, plus piese compuse de artista britanică în perioada în care era dependentă de droguri.

Mitch Winehouse, tatăl cântăreței, a povestit, vădit emoționat, că a ascultat cu lacrimi în ochi toate cele 12 piese de pe viitorul album, unele în premieră chiar și pentru el, și a exclamat cu mândrie: „Nu am realizat niciodată că era un geniu adevărat! Abia când am stat alături de restul familiei și am ascultat întregul album, am reusit să o apreciez cu adevărat. Albumul mi-a tăiat răsuflarea… Una dintre piese, Halftime, pe care nu am mai auzit-o până acum, este incredibil de frumoasă!”

O parte din încasări vor fi donate Amy Winehouse Foundation, fundaţia înfiinţată de familia Winehouse cu scopul a-i ajuta pe adolescenţii şi tinerii britanici care sunt dependenţi de droguri, medicamente sau alcool.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica.

Aceasta este câștigatoare a cinci premii Grammy pentru hiturile lansate pe parcursul carierei – în ciuda dependenței de droguri și alcool, a murit în locuința ei din Camden, Londra, pe 23 iulie 2011, din cauza consumului excesiv de alcool.