S-a lansat prima zonă de picnic 100% eco din România FOTO

Eco-Rom Ambalaje, organizația deţinătoare a licenței mărcii Punctul Verde (Der Grune Punkt) în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare a responsabilităţii privind îndeplinirea obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea au lansat, în Tulcea, spațiul ecologic de picnic „Pallet Picnic Park", prima zonă 100% eco de acest tip din țară.

04 sept. 2013, 10:11

Locul de picnic are o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi și este situat pe malul lacului Ciuperca din oraş, în apropierea bazinului de înot. Acesta este realizat în totalitate din module de paleţi din lemn, beneficiază de un sistem de colectare separată a deșeurilor şi va putea fi folosit inclusiv pentru orele de educaţie ecologică ale elevilor din județ, fiind totodată în conformitate cu Legea Picnicului nr. 54/2012.

,,În domeniul colectării separate a deșeurilor de ambalaje, țara noastră și-a îndeplinit anual obligațiile de reciclare asumate la nivel european, prin aportul substanțial al producătorilor de bunuri ambalate. Investițiile acestora au condus și la extinderea accesului populației la serviciile de colectare separată a deșeurilor, primul pas spre reciclare pe care îl pot face generatorii din gospodării. Succesul de până acum la nivel local este datorat primarilor și operatorilor care au înțeles necesitatea acestui demers, iar Tulcea este unul dintre cele mai bune exemple, fiind una dintre primele localități în care am investit.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Spațiul ecologic pentru picnic, în valoare de 15.000 de euro, a fost oferit Municipiului Tulcea ca urmare a câștigării titlului de „Orașul Reciclării”, în competiția cu același nume organizată de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. La competiție au participat 20 de municipiii din întreaga țară, care s-au întrecut în performanța serviciilor locale de colectare separată a deșeurilor de ambalaje.

,,Suntem bucuroşi că suntem beneficiarii unui loc de picnic 100% ecologic, obţinut printr-o colaborare reuşită între administraţie, serviciile publice şi cetăţeni. Apreciem de asemenea ideea Eco-Rom Ambalaje de a stimula primăriile şi populaţia în colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, prin lansarea acestui gen de competiţii, cu rol atât educativ, cât şi materializat în premii. Fiecare cetăţean tulcean poate spune cu mândrie că a pus o pietricică la temelia locului de picnic, care în final aparţine tuturor, drept pentru care merită felicitări. Sperăm că acest premiu este doar începutul unui curent eco care va anima permanent populaţia, astfel încât cantitatea de deşeuri colectate selectiv va creşte, în scopul valorificării şi reciclării, iar menţinerea unui mediu de viaţă curat şi sănătos va fi un rezultat firesc al acestui demers ” a declarat Dl. Constantin Hogea, Primarul Municipiului Tulcea.

Editia a II-a a bătăliei pentru titlul de „Orașul Reciclării” organizată de Eco-Rom Ambalaje se află în pregătiri și se va desfășura în prima parte a anului 2014. Victoria va aparține localității care va colecta separat cea mai mare cantitate de deșeuri de ambalaje și care va avea un sistem de colectare separată de calitate: pubele de colectare accesibile populației, cu un aspect curat și îngrijit și deșeuri de ambalaje depuse separat corect.

Pentru informații suplimentare despre prima zonă de picnic 100% ecologică din țară, cei interesaţi pot accesa site-ul www.colecteazaselectiv.ro.