„S-a născut pentru a ne salva”. Povestea tulburătoare a copilului „tsunami”

În ziua de 11 martie 2011, cu câteva ore înainte de tragedia din Japonia, micuţul Haruse Sato nu a mai avut răbdare să mai petreacă o lună în burta mamei şi s-a hotărât să vină pe lume. El şi-a salvat astfel întreaga familie, care altfel ar fi fost "măturată" de devastatorul tsunami produs de seismul apocaliptic.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 17:02
„S-a născut pentru a ne salva”. Povestea tulburătoare a copilului „tsunami”

Paris Match publică fascinanta poveste a unei familii de trei generaţii din Japonia, care a fost salvată printr-o naştere înainte de termen.  „S-a născut pentru a ne salva”, începe bunica lui Haruse, Kazuko, cu lacrimi în ochi, să spună povestea uluitoare a copilului care şi-a scăpat familia de la moarte.

Haruse s-a născut cu o lună înainte de termen, iar când pe mama sa au apucat-o durerile facerii, toată familia a mers cu ea la spitalul  Ishinomaki. Dacă nu s-ar fi întîmplat aşa, cu toţii ar fi murit luaţi de valul uriaş care a ajuns şi la Minami-Sanriku, oraşul în care locuiau, şi în ciuda faptului că locuinţa lor, aflată pe o colină, a scăpat de furia apei.

Pescar în port, Kenji Sato, tatăl copilului, îşi luase concediu în ziua aceea. Câteva ore mai târziu, clădirea în care lucra era distrusă de valul gigantic, iar apoape toţi cei care se aflau acolo îşi pierduseră viaţa în catastrofă.

Bunica băieţelului, care lucra şi ea la un spital din Minami-Sanriku, se hotărâse şi ea în acea zi să meargă cu fiica ei la maternitate. Astfel a scăpat de cumplita soartă pe care au avut-o cei 1.300 de locuitori ai oraşului.

Oraşul Minami-Sanriku, un port de pescari liniştit, a fost distrus parţial de valurile de 16 metri înălţime care au înghiţit litoralul aproape cu totul. Numai liceul din localitate, un spital comunal şi câteva case au scăpat de tragedie.

Dar Kenji care era tată pentru a treia oară, nu s-a putut bucura prea mult de naşterea băiatului său, pentru că s-a implicat în operaţiunile de salvare de după catastrofă. În plus, micuţul se născuse cu sindromul Down, iar săptămânile de după naştere au fost mai dificile.

Cu toate acestea, familia copilului este fericită că îl are şi spune că va creşte alături de ceilalţi doi fraţi ai săi, Oto şi Anji, de 4 şi, respectiv, 5 ani, ca şi un copil normal şi se va bucura de toată grija familiei lui.