S-a ocupat postul lăsat liber de ultimul consilier plecat de la Cotroceni

Anca Ilinoiu, fosta consilieră a preşedintelui Băsescu pe probleme de relaţii internaţionale, care părăsise funcţia la sfârşitul lui 2011, a fost înlocuită cu fostul secretar de stat Bogdan Mănoiu.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 16:48

Înlocuirea Ancăi Ilinoiu cu Bogdan Mănoiu este una aşteptată, întrucât angajarea lui Mănoiu la Cotroceni pe postul de consilier prezidenţial a avut loc anterior plecării Ancăi Ilioniu, doar că fostului secretar de stat nu i se alocase încă un departament.

În momentul acesta, însă, pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale apare menţionat faptul că Bogdan Mănoiu este coordonatorul Departamentului Relaţii Internaţionale, cel al cărei şefă a fost până pe 31 decembrie 2011 Anca Ilioniu.

Departamentul Relaţii Internaţionale este o structură în cadrul Administraţiei Prezidenţiale care asigură îndeplinirea atribuţiilor ce revin preşedintelui în domeniul politicii externe. Departamentul Relaţii Internaţionale realizează abordarea strategică a evoluţiilor şi evenimentelor pe plan internaţional care necesită implicarea autorităţilor române şi monitorizează activitatea instituţiilor publice implicate în elaborarea acţiunilor de politică externă ale preşedintelui, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Preşedinţiei.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Mănoiu, fost şef al DAE, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial la 21 decembrie, prin decret semnat de preşedintele Băsescu. Bogdan Mănoiu ocupase până în acel moment funcţia de secretar de stat în cadrul MAEur. El a fost anterior şeful DAE, structură care s-a integrat în MAEur.

Mănoiu a mai lucrat la MAE, dar şi la Administraţia Prezidenţială, unde a fost, în perioada februarie – octombrie 2009, consilier de stat pentru relaţii internaţionale. În perioada iunie 2005 – decembrie 2008, Bogdan Mănoiu a fost de asemenea consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Anca Ilinoiu lucra la Cotroceni din 2005.

În perioada ianuarie 2005 – ianuarie 2006, a deţinut funcţia de consilier de stat, iar din ianuarie 2006 a devenit consilier prezidenţial.

Cotrocenii nu au precizat care sunt motivele părăsirii funcţiei de consilier prezidenţial de către Anca Ilinoiu.