S-a prăbuşit poligonul de teste nucleare al Phenianului. Peste 200 de persoane au murit. Risc de scurgeri radioactive

Peste 200 de persoane ar fi murit în urma prăbuşirii unui tunel în Coreea de Nord, în zona unde a fost efectuat cel mai recent test nuclear subteran al Phenianului, informează site-ul postului japonez de televiziune Ashai, care citează surse anonime familiare cu situaţia.

RomaniaTV.net
31 oct. 2017, 11:00
S-a prăbuşit poligonul de teste nucleare al Phenianului. Peste 200 de persoane au murit. Risc de scurgeri radioactive

Iniţial au fost anunţaţi 100 de morţi, însă încă 100 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa într-o operaţiune eşuată de salvare, potrivit postului de ştiri japonez TV Asahi. Dezastrul a stârnit temeri legate de potenţiale scurgeri radioactive, potrivit The Telegraph.
 
Clădirea s-ar fi prăbuşit pe 10 octombrie, dar incidentul a fost ţinut ascuns de autorităţile de la Phenian.

Experţii au semnalat o serie de cutremure şi alunecări de teren în apropierea complexului nuclear unde se testează armamentul de acest gen, ce a culminat cu o  explozie puternică în data de 3 Septembrie 2017 care a distrus parţial poligonul nuclear Punggye-ri, făcându-l nefuncţional, potrivit Reuters.

Citeşte şi Secretarul american al Apărării: Statele Unite nu vor accepta niciodată Coreea de Nord ca putere nucleară

Explozia din 3 Septembrie, când a fost realizat al 6-lea test nuclear, a fost atât de puternică, încât vecinii chinezi  de la graniţa cu Phenianul au simţit seismul.