S-a pronunțat verdictul! Cine a câștigat procesul de 2,65 de milioane de euro dintre Marian Oprișan și George Simion. Conflictul a pornit de la un live pe Facebook

George Simion a câștigat procesul cu baronul de Vrancea, Marian Oprișan, care îl acționase pentru afirmații calomnioase.

03 ian. 2024, 20:32
S-a pronunțat verdictul! Cine a câștigat procesul de 2,65 de milioane de euro dintre Marian Oprișan și George Simion. Conflictul a pornit de la un live pe Facebook

Scandalul a început cu un an în urmă, când George Simion a filmat gardul casei în care locuiește politicianul PSD, Marian Oprișan. Liderul AUR a făcut un live de la reședința din Balotești a familiei Oprișan și a spus că e o casă de trei milioane de euro ce aparține social-democratului, deși nu apare în declarația de avere.

Marian Oprișan l-a dat în judecată pe Simion

Câteva zile mai târziu, Marian Oprișan a anunțat că-l dă în judecată pe George Simion pentru defăimare și cere în instanță diferența dintre 3 milioane euro și 375.000 euro, cât spune el că a costat imobilul, de fapt.

Citește și Primele decrete semnate de preşedintele Klaus Iohannis în 2024. Ce se schimbă pentru români

„Atât vrea Marian Oprișan de la mine, pentru că, spune el, casa asta e a mamei lui și nu valorează mai mult de câteva sute de mii de euro. Dar sunt mai multe case. Numai din gardul ăsta de aici și faci o casă. (…) Mariane, nu-ți dau niciun ban! O să ne distrăm de toți banii cu această chemare în judecată”, i-a strigat deputatul AUR lui Marian Oprișan, în timpul unei a doua descinderi la casa din Bolotești, și aceasta transmisă live.

Averea uriașă a familiei lui Marian Oprișan a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în presă în ultima vreme. Casa de la marginea pădurii, aflată pe un teren de mai multe hectare, mașinile de sute de mii de euro, sunt toate trecute pe numele mamei lui Marian Oprișan.

”Mama sunt eu”, a declarat Oprișan. Marian Oprișan a spus că, în urmă cu mai mulți ani, a trecut toate bunurile pe numele mamei sale. A decis acest lucru când a intrat în conflict cu Adrian Năstase, liderul de la acea vreme a partidului. ”Îmi tot trimitea procuratura dimineața, la prânz și seara, pentru că nu eram de acord cu el”, a dezvăluit Oprișan.

Citește și Nereguli grave descoperite de Corpul de Control al premierului la Autoritatea Navală! Lista lungă a problemelor identificate

Marian Oprișan le-a spus judecătorilor că George Simion l-a calomniat pe Facebook și a decis să deschidă o acțiune în instanță împotriva acestuia.

”Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti la data de 11.04.2023, sub nr. 9271/302/2023, reclamantul Oprișan Marian l-a chemat în judecată pe pârâtul Simion George-Nicolae, solicitând instanţei obligarea acestuia la plata sumei de 2.671.700 euro, cu titlu de daune morale, reprezentând reparaţia patrimonială a prejudiciului nepatrimonial adus dreptului la onoare, demnitate şi la propria imagine prin afirmaţiile denigratoare la adresa sa, cuprinse în înregistrarea audio-video postată pe contul de Facebook la data de 19.03.2023. Totodată, reclamantul a solicitat şi cheltuieli de judecată.

În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, la data de 19.03.2023, pârâtul a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare audio-video efectuată în faţa imobilului din …, proprietatea mamei sale, prin care a expus o serie de afirmaţii denigratoare la adresa reclamantului, referitoare la valoarea imobilului indicat anterior, precum şi la mai multe acţiuni ilegale săvârşite de reclamant”, se arată în cererea de chemare în judecată.