S-a publicat verdictul pentru Simona Halep în urma apelului de la TAS. Când va putea reveni pe teren

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de patru ani primită din partea ITIA. Sportiva a mers pe ideea contaminării suplimentelor și a faptului că ar fi complet nevinovată.

28 oct. 2023, 10:17
S-a publicat verdictul pentru Simona Halep în urma apelului de la TAS. Când va putea reveni  pe teren
S-a publicat verdictul pentru Simona Halep în urma apelului de la TAS. Când va putea reveni pe teren

S-a publicat verdictul pentru Simona Halep în urma apelului de la TAS. Americanii scriu că dovezile depuse de ITIA sunt destul de puternice și argumentele cu care a venit Simona Halep nu au fost prea convingătoare pentru nimeni până acum.

„Apărarea totală a Simonei Halep demonstrează că ea crede ferm în nevinovăția ei. În mod clar, situația rămâne foarte controversată: modificarea sancțiunii pare puțin probabilă, chiar dacă există prea multe neconcordanțe cu privire la întreaga situație. Decizia instanței din septembrie 2023 a stabilit vinovăția Simonei Halep, condamnând-o la o interdicție de patru ani care se va încheia pe 7 octombrie 2026. Jucătoarea de tenis română a negat imediat acuzațiile, declarându-se nevinovată și neștiind prezența substanței interzise în suplimentele luate”, scrie Tennis World USA, care sugerează că verdictul va rămâne același sau chiar s-ar putea înrăutăți.

Citeşte şi: Simona Halep, cerută în căsătorie de un bărbat celebru în direct. „Am inelul pregătit!”

La rândul lui, Alan Moore, un cunoscut jurnalist, a transmis pe contul său de Twitter că Simona Halep nu deține dovezi care să susțină varianta contaminării cu roxadustat, motiv pentru care nu are șanse să scape de suspendare la TAS.

„Dacă suplimentele erau contaminate, decizia ar reflecta asta. Nu a existat nicio contaminare. Ceea ce se caută acum este o reducere a suspendaării pentru dopaj. Și, din nou, dacă se va dovedi că este vinovată, veți respinge în continuare constatările tribunalului. Dovezile nu arată că a fost un supliment contaminat. Dacă vrei să crezi că jucătorul tău preferat este mai presus de dopaj, ești liber să o faci. Pentru că indiferent ce fapte sunt prezentate, nu le vei crede. Din nou, dovezile nu arată că a fost un supliment contaminat”, susține Alan Moore.