S-a rătăcit copilul de tine? Sfaturi practice

Te afli într-un magazin mare şi aglomerat, făcând cumpărături şi nu îţi mai vezi copilul lângă tine, acolo unde era acum o fracţiune de secundă. Oricât de îngroziţi suntem de această perspectivă, ea se poate întâmpla oricând, oricui. Copiii care merg bine pe picioarele lor de ceva vreme, au curaj să exploreze lumea din jur şi sunt şi energici pot fi atraşi de orice se află un pic mai încolo de unde sunt părinţii lor. Copiii nu au mereu simţul orientării în teren ca să revină lângă mami şi tati. De aceea este nevoie să îţi înveţi copilul ce să facă dacă se rătăceşte de tine.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 05:49
S-a rătăcit copilul de tine? Sfaturi practice

Iată câteva sugestii de la autorul cărţii „Protejează-ţi darul” de Gavin de Becker.

Formează de mic în copilul tău abilitatea de a nu se teme de străini, de a comunica, de a vorbi cu adulţii potriviţi dacă vreodată ajunge să se piardă, e singur sau e în pericol de orice natură.

Ce să îl învăţ primul şi primul lucru pe copil?

Dacă copilul tău se pierde de voi, primul lucru pe care el trebuie să îl facă este să ceară ajutor de la o femeie. Femeile sunt mult mai emoţionale decât bărbaţii şi cu siguranţă din acest motiv sunt dispuse să îţi ajute copilul, iar statistic vorbind niciodată femeile nu sunt prădători sexuali. În plus, o femeie e mereu în preajmă, uşor de găsit şi de abordat mai ales când vine vorba de copii.

Chiar dacă tu l-ai învăţat multe alte sfaturi, în clipele acelea de groază când se pierde de mami sau tati şi vede în jur o lume necunoscută lui, sunt şanse mari să uite de orice învăţătură. Şi atunci rămâne doar el cu reacţia lui spontană de disperare şi frică uriaşă. Ca să fie capabil să facă ceva şi să nu bâjbâie mai rău printre rafturi sau alei de parc plângând, trebuie să reţină acest lucru simplu: stai pe loc şi cere ajutor unei femei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi şi Cum să pregăteşti copiii pentru şcoală, grădiniţă sau creşă